Isărescu: Inflația, greu de controlat cu toate aceste suișuri și coborâșuri fiscale
Ținta de inflație este greu de controlat cu toate aceste suișuri și coborâșuri fiscale, spune conducerea Băncii Centrale.
Ce a răspuns Isărescu când a fost întrebat despre un nou mandat la BNR
Rusia răspunde cererilor României de a recupera Tezaurul cu un documentar de propagandă: „Ne sunteți datori"
Mugur Isărescu avertizează în privința prețurilor la energie
Ce puteai cumpăra cu 20 de lei acum 120 de ani?
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Inflația stabilă este condiționată de un cadru macroeconomic stabil, a spus miercuri șeful Băncii Naționale, Mugur Isărescu. Preocupările Băncii Centrale se îndrepată nu atât spre inflație, cât spre politicile fiscale (aflate în coordonarea Guvernului, dincolo de capacitatea de influențare a BNR), a spus guvernatorul.
„E greu să îţi atingi ţinta (de inflaţie, n.r.) cu atâtea suişuri şi coborâşuri fiscale (...) când am spus despre măsuri fiscale nu ne-am referit la ce a făcut actualul guvern, ci ce s-a întâmplat de-a lungul anilor. Ca să îl citez pe preşedintele Iohannis, această ţopăială fiscală”, a mai spus Isărescu.
Banca Națională a României prezintă astăzi raportul trimestrial asupra inflației. În luna martie, rata anuală a inflaţiei a fost de 4,95%, cea mai mare din ultimii 5 ani. Potrivit datelor BNR, mai mult de jumătate din rata inflaţiei a fost generată de produsele ale căror preţuri sunt administrate de autorităţi sau sunt influenţate de taxele impuse de stat. Astfel, energia electrică şi combustibilii au contribuit fiecare cu aproximativ un punct procentual. Încă aproape jumătate de punct vine de la mjorarea tarifului gazelor naturale.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News