ENGIE Romania pune bazele primei comunități sociale eficiente energetic și care își va produce propria energie electrică verde
Printr-un parteneriat cu asociația Habitat for Humanity România, ENGIE derulează un proiect unic în România, prin care asociația SOS Satele Copiilor București va deveni prima comunitate socială eficientă energetic și care își va produce propria energie electrică verde. Proiectul Dă verde binelui!, finanțat de ENGIE Romania cu 400.000 de euro, constă în derularea a două acțiuni complementare, menite să scadă consumul de energie al organizației: asigurarea autonomiei energetice prin producția proprie de energie electrică și eficientizarea consumului de gaze naturale.
Autonomia energetică va fi asigurată prin instalarea de panouri fotovoltaice pe clădirile din comunitatea SOS Satele Copiilor din București, care vor produce energia electrică verde necesară pentru consum. În ceea ce privește eficientizarea consumului de gaze naturale, două clădiri, nefuncționale în acest moment, vor fi reabilitate și eficientizate energetic pentru a fi transformate în spații pentru educație și consiliere psihologică. Prin cele două acțiuni se vor realiza economii importante la facturile de energie, ceea ce va permite asociației SOS Satele Copiilor să utilizeze fondurile respective pentru programele de îngrijire, educație și consiliere psihologică dedicate celor 400 de copii vulnerabili.
Proiectul transpune astfel, într-un proiect de responsabilitate socială, două obiective importante ale strategiei de dezvoltare a ENGIE Romania: încurajarea soluțiilor descentralizate de producție de energie din surse regenerabile și a celor de eficiență energetică. De asemenea, ENGIE le oferă posibilitatea de contribui la un viitor mai verde atât angajaților, cât și, indirect, clienților săi care aleg să își activeze factura pe e-mail.
Parteneriatul reprezintă o continuare a proiectului „Totul începe acasă”, derulat între 2013 și 2015, prin care Habitat for Humanity România și ENGIE Romania au reabilitat și eficientizat energetic cele 12 case sociale de la SOS Satele Copiilor București, în fiecare dintre acestea locuind o mamă socială și 4-6 copii. Proiectul a îmbunătățit condițiile de locuit și de învățare pentru copii, mame sociale și asistenți sociale și a adus economii de aproximativ 100.000 de euro la facturile de gaze naturale ale asociației pe parcursul celor cinci ani de la finalizarea intervențiilor la clădiri.
Protecţia mediului înconjurător, prin dezvoltarea surselor regenerabile de energie și a eficienței energetice, reprezintă componente esenţiale în strategia Grupului ENGIE, valorizând proiecte menite să sensibilizeze opinia publică cu privire economia de resurse, proiecte de eficienţă energetică a clădirilor prin care se urmăreşte reducerea semnificativă a consumului de energie, descentralizarea modului de producere a energiei precum și la utilizarea de energie provenită din surse regenerabile. ENGIE Romania a investit, din 2005 până în prezent, 800.000 de euro în proiecte de eficienţă energetică, derulate în parteneriat cu Habitat for Humanity, iar angajaţii ENGIE au dedicat aproximativ 800 de ore de voluntariat în beneficiul a aproximativ 2.500 de beneficiari.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News