Live

Transgaz: Sistemul naţional de transport al gazelor, în stare de prealertă

Data publicării:
tevi transport gaze transgaz 13 11 2015

Sistemul naţional de transport (SNT) al gazelor se afla vineri dimineaţa în stare de prealertă, în funcţie de indicatorul care arată volumul efectiv de gaze aflat în conductele de transport, potrivit datelor postate pe site-ul Transgaz, informează Agerpres.

Astfel, la ora 7:00, indicatorul Line Pack, care reprezintă volumul efectiv de gaze naturale aflat la un moment dat în sistemul de conducte de transport gaze naturale al Transgaz, avea o valoare de 54,1 milioane de metri cubi.

Compania explică faptul că starea optimă a SNT este atinsă atunci când valoarea Line Pack este între 49 şi 51 de milioane de metri cubi, iar starea normală este între 42 şi 49 de milioane de metri cubi şi între 51 şi 53 milioane de metri cubi.

Starea de prealertă este considerată între 36 - 42 milioane de metri cubi şi între 53 - 55 de milioane de metri cubi, aici încadrându-se situaţia de vineri dimineaţă.

Sistemul intră în stare de alertă când Line Pack este mai mic de 36 de milioane de metri cubi sau mai mare de 55 de milioane de metri cubi.

Totodată, vineri la ora 9:00, consumul de gaze era de 55,4 de milioane de metri cubi pe zi, din care 25,5 milioane de metri cubi din producţia internă prin SNT, 19,9 milioane de metri cubi extrase din depozite.

Totodată, importurile ajungeau la 10 milioane de metri cubi, adică 18% din consum.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Neptun Deep: A început forajul primei sonde de exploatare a gazelor naturale în Marea Neagră

Preşedintele Comisiei pentru energie din Senat: „Dacă nu se plafonau preţurile la energie, aveam o inflaţie cât China”

Burduja avertizează că proiectul Neptun Deep va fi ținta unor atacuri. „Poate schimba jocul la nivel regional și european”

Ucraina a pierdut 40% din producția sa de gaze. Atacurile rusești o obligă la importuri

Partenerii noștri