Live

Producătorii de energie din România, convocați de ministrul Burduja în ședință. Agenda discuțiilor

Data publicării:
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a convocat miercuri o şedinţă cu toţi producătorii de energie din România, la sediul Electrica SA, pe agenda discuţiilor fiind capacităţile de producţie şi echilibrare şi accelerarea planurilor de investiţii în noi capacităţi de stocare, potrivit News.ro.

„Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a convocat astăzi, ora 15:00 la sediul Electrica SA, o şedinţă cu toţi producătorii de energie din România”, anunţă Ministerul Energiei.

Temele de pe ordinea de zi sunt capacităţile de producţie şi echilibrare disponibile, stadiul proiectelor de investiţii în producţia de energie electrică şi accelerarea planurilor de investiţii în noi capacităţi de stocare.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, declara luni, după Comitetul ministerial pentru sectorul energetic, convocat în contextul caniculei, că nu există un risc asupra echilibrului sistemului energetic naţional, sau riscul unor avarii generalizate, pe zone largi, ci doar anumite probleme strict locale.

El a precizat că ministerul căută soluţii să crească producţia hidro, pe vârfurile de consum, mai ales seara. Faptul că suntem în această situaţie în care mai căutăm 50 de megawaţi aici, 20 de megawati dincolo, este consecinţa unor decenii în care statul nu a investit în sectorul energetic, a arătat Burduja.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peste 25.000 de case din Galați au rămas fără curent electric în urma inundațiilor

Ministrul Energiei: Românii vor plăti același preț la curent și gaze până în martie. Prețurile la energie au scăzut cu 10-20%

Energia de astăzi pentru România de mâine

Burduja: Stocurile de gaze sunt la nivel de aproape 94% gradul de umplere în depozite. La cărbune depăşesc 550.000 tone

Partenerii noștri