Ministrul Energiei: Banii din exploatările de gaze din Marea Neagră se duc în dezvoltarea rețelelor de gaze sau/și energie, petrochimie
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, la Digi24, că banii din exploatările offshore de gaze naturale din Marea Neagră care se duc la bugetul de stat pot fi investiți în „dezvoltarea reţelelor de gaze sau/şi în proiecte de energie sau de petrochimie”.
„Banii se duc în bugetul mare şi în lege spune că, din bugetul mare, banii din aceste exploatări offshore din Marea Neagră se duc în dezvoltarea reţelelor de gaze sau/şi în proiecte de energie sau de petrochimie care se aprobă prin Hotărâre de Guvern. Adică se duc în investiţii, se duc în multiplicare investiţională în România.
Mie mi s-a părut un pic populist ceea ce au propus colegii de la USR ca banii să se ducă în Pilonul II de pensii către toți românii. Nu toți românii sunt beneficiari de Pilonul II de pensii, doar cei care aveau vârsta aceea din 2007 de 30 de ani, dacă nu mă înșel.
Nu poţi să duci banii dintr-un impozit, pentru că până la urmă vorbim de un impozit, într-un cont privat, fie că este administrat de o firmă privată sau publică, dar e un cont privat. Nu poţi să-i duci aşa, dintr-o dată. Noi îi ducem în buget şi cu destinaţie foarte clară în investiţii, în energie, în creșterea consumului.
De ce vorbim de creșterea consumului de gaze? Pentru că o să avem gaz excedentar în 2026. N-o să mai depindem de import din 2026-2027”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Digi24.
Premieră în România: Luciul apei Mării Negre a fost scos la licitație
Fenomen spectaculos pe litoral. Mii de meduze au invadat Marea Neagră
Cum arată sistemul de avertizare timpurie în caz de tsunami, montat în largul Mării Negre
Industria mineritului din România ajunge la fier vechi, furată bucată cu bucată. Acuzații grave la CEO Oltenia
Experiment: stridii crescute în Marea Neagră
Invazie de alge pe litoral
Aglomerație pe autostrada A2 către mare și pe DN1, Valea Prahovei
Alertă DSP: Apa mării din zona plajelor de la Vadu și Corbu conține cantități mari de E.coli
Canicula și consumul mare de energie ridică prețurile la curent
Legea offshore a fost adoptată de Camera Deputaților, cameră decizională, cu 249 de voturi „pentru” și 34 de voturi împotrivă”. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Potrivit proiectului adoptat de deputați, Guvernul va putea impune restricții temporare atât de preț, cât și de vânzare pentru producția internă de gaze naturale din Marea Neagră, singura modificare față de variantă adoptată de Senat.
Editor : Alexandru Costea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News