Live

Legea gazelor offshore, mai puțin darnică în varianta Camerei Deputaților

Data publicării:

Modificările aduse marți la proiectul legii ofshore sunt mai dezavantajoase pentru investitorii în reervele Mării Negre decât în varianta plecată de la Senat.

Puterea guvernamentală și parlamentară vrea acum majorarea semnificativă a cotelor procentuale ale impozitului pe veniturile suplimentare ale producătorilor de gaze din Marea Neagră pentru prețuri de vânzare a gazelor care depășesc 100 lei/MWh, cota medie cu care sunt tranzacționate în prezent gazele naturale de producție internă pe piețele locale angro, după scumpirile substanțiale din ultimele 2 luni, potrivit Profit.ro.

Noile propuneri au fost avansate în Camera Deputaților, după ce Senatul, cu acordul puterii politice, stabilise că nivelul de taxare va fi înghețat pe toată durata exploatărilor, iar petroliștii își vor putea deduce toate investițiile.

Acum, parlamentarii PSD vor, în Camera Deputaților, majorarea semnificativă a cotelor procentuale ale impozitului pe veniturile suplimentare ale producătorilor de gaze din Marea Neagră, stabilite în funcție de prețul de vânzare al gazelor, astfel încât cota maximă, aplicată pentru prețuri de peste 190 lei/MWh, să crească de la 50% la 70%, potrivit amendamentelor pregătite de grupul parlamentar social-democrat la proiectul Legii offshore, obținute de Profit.ro și care sunt discutate astăzi de către Comisiile reunite de Industrii, Finanțe și Administrație ale Camerei Deputaților.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"La 7 ani i-am spus tatălui meu că o să mă mărit cu un fotbalist de la Dinamo". După 20 de ani, i s-a împlinit visul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă, despre independența energetică: Din Marea Neagră avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an

Cîţu: Proiectele pentru energia nucleară şi explorarea gazelor naturale din Marea Neagră vor fi accelerate

Petroliștii din Marea Neagră sunt nemulțumiți de ultima variantă a legii offshore

OMV amână decizia privind investiţia din Marea Neagră. Legea offshore a venit „prea târziu”

Partenerii noștri