Live

Cine va plăti mai mult pentru gazele naturale, de la 1 aprilie

Data publicării:
MANCHESTER, UNITED KINGDOM - JANUARY 03: A gas ring on a domestic stove powered by natural gas is seen alight on January 3. 2005, Manchester, England. Russia had decreased pressure in the natural gas pipeline to the Ukraine, but buckled under European pressures after growing concerns of fuel shortages in Western Europe, and began bringing the flow of gas back to normal. The British government announced that Britain will not be affected by Russia's decision to cut the gas supplies. (Photo Illustration by Christopher Furlong/Getty Images)

Preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici rămân aceleaşi, de la 1 aprilie 2018, cu excepţia clienţilor Engie, care vor suporta o creştere de 1,2 bani/ kWh, potrivit unei decizii luate de Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în şedinţa de joi.

„Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa de joi, 29 martie 2018, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  la clienţii casnici. În conformitate cu metodologiile de tarifare, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  înregistrează următoarea evoluţie: pentru 34 din cei 36 de operatori economici deţinători de licenţă de furnizare a gazelor naturale care au şi clienţi reglementaţi, preţurile aplicate clienţilor casnici reglementaţi rămân aceleaşi. Pentru operatorul economic Engie România SA se va înregistra o creştere de preţ pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici, creştere datorată, în principal, corecţiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 - trimestrului I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce înseamnă o creştere de 1,2 bani/ kWh, de la 11,8 la 13 bani /kWh”, se arată într-un comunicat al ANRE.

În cazul operatorului economic E.ON Gaz Furnizare România SA, preţurile pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici nu se modifică.

ANRE reaminteşte că a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor să îşi aleagă furnizorul de gaze naturale. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implică modificări de ordin tehnic şi orice client final casnic de gaze naturale poate să treacă de la furnizarea în regim reglementat, la furnizarea în regim concurenţial.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Carnea de pasăre se scumpește la sfârșit de an. Cu ce prețuri se va vinde înainte de Crăciun

Fostul preşedinte ANRE Niculae Havrileţ a fost trimis în judecată de DNA

Prosumatorii acuză ANRE că își menține privilegiile și apără interesele furnizorilor de energie

Mii de prosumatori se plâng că deși dau energie în rețea, nu-și primesc banii

Partenerii noștri