Romgaz oferă 5 milioane de lei pentru servicii de auditare externă a resurselor şi rezervelor de gaze naturale
Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a scos la licitaţie un contract pentru servicii de auditare externă a resurselor şi rezervelor de gaze naturale, în valoare de 5 milioane de lei, potrivit unui anunţ al companiei, publicat pe site-ul de achiziţii publice SICAP.
Tipul procedurii este licitaţia deschisă, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate - preţ. Durata contractului este de 30 de luni, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14 ianuarie 2022, ora 15:00, informează Agerpres.
La condiţiile de participare la licitaţie, la punctul „Capacitatea tehnică şi profesională” se prevede că ofertantul trebuie sa fie recunoscut la nivel internaţional, respectiv să prezinte dovezi privind întocmirea de rapoarte de auditare a resurselor şi rezervelor de gaze naturale pentru companii din întreaga lume, respectând standardele impuse de Sistemul de Management al Resurselor Petroliere PRMS - ediţia revizuită în iunie 2018, aprobat de Societatea Inginerilor de Petrol SPE şi Standardele privind Estimarea şi Auditarea rezervelor de petrol şi gaze, ediţia revizuită i aprobată de SPE în iunie 2019.
Dintre acestea, cel puţin un raport de auditare a resurselor şi rezervelor de gaze naturale se va referi la companii din Europa de Est, se menţionează în anunţul Romgaz.
Romgaz a precizat zona Europa de Est întrucât în această zonă există anumite particularităţi în ceea ce priveşte geologia bazinelor de sedimentare, tipul, suportul şi calitatea informaţiilor geofizice.
Solicitarea prezentării a cel puţin unui raport pentru companii din Europa de Est a fost determinată de faptul că în zona Europa de Est există anumite particularităţi în ceea ce priveşte geologia bazinelor de sedimentare, tipul, suportul şi calitatea informaţiilor geofizice. 2.
De asemenea datele furnizate de Romgaz auditorului presupun şi investigaţii obţinute prin metode vechi de tip PGAC, CEN, CEA, BKZ.CR, respectiv date obţinute în urmă cu zeci de ani (50 de ani - 60 de ani) şi cu care auditorul trebuie să fie familiarizat. Prin urmare, auditorul trebuie să fie în măsură să utilizeze atât datele obţinute prin metode mai vechi specifice Europei de Est, precum şi cele obţinute prin metode de investigaţii actuale, în întocmirea raportului de auditare externă a resurselor şi rezervelor”, explică reprezentanţii Romgaz.
Editor : M.L.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News