Live

România şi Ungaria au avut cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental din UE, în trimestrul 3 din 2022

Data publicării:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Deficitul guvernamental, conform datelor ajustate sezonier, s-a situat în trimestrul trei din 2022 la 3,3% din PIB în zona euro şi la 3,2% din PIB în Uniunea Europeană, iar România şi Ungaria sunt ţările cu cel mai ridicat nivel, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică, Eurostat.

În perioada iulie-septembrie 2022, s-a înregistrat în UE şi în zona euro o adâncire a deficitelor, comparativ cu trimestrul doi din 2022, în urma măsurilor adoptate de guverne pentru a atenua impactul preţurilor ridicate la energie.

În trimestrul trei din 2022, statele membre UE care nu înregistrau deficit guvernamental erau Irlanda, Portugalia, Lituania, Danemarca, Ţările de Jos şi Suedia, potrivit Agerpres.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile date, cel mai ridicat deficit guvernamental în trimestrul trei din 2022 s-a înregistrat în România (6,3% din PIB) şi Ungaria (6,1% din PIB). România a înregistrat un deficit de 3,1% din PIB în trimestrul doi din 2022 şi un deficit de 5,6% din PIB în primele trei luni din 2022.

În UE, veniturile guvernamentale totale s-au situat la 46,4% din PIB în trimestrul trei din 2022, o scădere de la 46,8% din PIB în precedentele trei luni, în timp ce cheltuielile guvernamentale totale s-au situat la 49,6% din PIB, o creştere semnificativă comparativ cu 48,6% din PIB în trimestrul precedent.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Care este legătura dintre studii și nivelul de trai. Aproape o treime dintre locuitorii Uniunii Europene, fără școală, se simt săraci

Ungaria se anunță pregătită să renunțe la petrolul rusesc. Care e însă prețul pe care UE ar trebui să-l plătească

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE pentru a opta lună la rând

Acord între instituțiile europene pe bugetul UE pentru 2025: sunt alocate cu 10,5 miliarde de euro mai multe fonduri față de 2023

Partenerii noștri