Live

România, printre ţările UE în care prețurile locuințelor au crescut în 2021, arată datele Eurostat

Data publicării:
Românii cu mai multe case vor plăti un impozit nou, respectiv impozitul pentru deținerea mai multor proprietăți. Foto: GettyImages

Preţurile locuințelor au crescut cu 1,3% în zona euro şi cu 1,7% în UE, în primul trimestru din 2021 comparativ cu precedentele trei luni, iar cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Estonia, Danemarca, Lituania, Cehia, Luxemburg, Ungaria, Olanda, Bulgaria, Slovenia, Suedia şi România, arată datele publicate joi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Singurele scăderi s-au înregistrat în Cipru (minus 5,8%), Malta (minus 1,6%) şi Slovacia (minus 1,2%), cel mai important avans fiind în Estonia (6,6%), Danemarca (5,8%), Lituania (5%), Cehia (4,6%), Luxemburg şi Ungaria (ambele cu 4,5%), Olanda (4%), Bulgaria (3,2%), Slovenia şi Suedia (ambele cu 3,1%) şi România (2,7%).

În primul trimestru din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, preţurile la locuinţe au crescut cu 5,8% în zona euro şi cu 6,1% în Uniunea Europeană. Este cel mai semnificativ avans al preţurilor la locuinţe din trimestrul patru din 2006 pentru zona euro şi din trimestrul trei din 2007 pentru UE. În trimestrul patru din 2020, preţurile locuinţelor au crescut cu 5,6% în zona euro şi cu 5,8% în Uniunea Europeană, notează Agerpres.

Țările cu cele mai mari creșteri de prețuri la locuințe în T1 din 2021

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile date, cele mai importante creşteri anuale ale preţurilor la locuinţe s-au înregistrat în Luxemburg (17%), Danemarca (15,3%), Lituania (12%), Cehia (11,9%) şi Olanda (11,3%), singura scădere fiind în Cipru (minus 5,8%).

În România, preţurile locuinţelor au înregistrat un avans anual de 1,4% în primul trimestru din 2021, după o creştere de 2% în trimestrul patru din 2020.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce se întâmplă în Franța: căderea guvernului condus de Michel Barnier poate arunca zona euro în haos

Premieră nedorită în Franța, a doua mare economie din zona euro. Guvernul se împrumută la aceleaşi dobânzi ca şi Grecia

Inflația în Zona Euro a coborât la cel mai redus nivel din ultimii 3 ani. Rata șomajului a ajuns la un minim istoric

Boloș negociază cu CE scăderea deficitului, în 7 ani: Reducerea cheltuielilor, discutată în Coaliție. Vedem ce măsuri vor fi acceptate

Partenerii noștri