Live

Producția de vin a Franței în 2021 ar putea fi la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani, potrivit Ministerului Agriculturii

Data publicării:
Producția franceză de vin ar fi cea mai scăzută din 1970, aproape toată fiind afectată de înghețuri. Foto: Getty Images

Producția de vin din Franța ar putea scădea cu până la 30% în acest an, la cel mai redus nivel din ultimele decenii, după ce viile au fost afectate de înghețurile de primăvară și de ploile de vară, a declarat Ministerul Agriculturii, citat de Reuters.

Producătorii de șampanie au avertizat că recolta potențială este redusă la aproximativ jumătate din cauza înghețurilor severe din primăvară, urmate de ploi torențiale de vară care au cauzat ciuperci și mucegai, transmite Mediafax.

În prima sa estimare pentru producția națională de vin, ministerul francez a apreciat că în 2021 vor fi produși între 32,6 milioane și 35,6 milioane de hectolitri, cu 24-30% mai puțin decât anul trecut.

Un hectolitru este echivalentul a 100 de litri sau 133 de sticle de vin standard.

"Producția de vin din 2021 va fi slabă din punct de vedere istoric, sub nivelurile din 1991 și 2017, care au fost, de asemenea, afectați de îngheț sever în primăvară", a declarat Ministerul într-un raport.

Producția generală ar fi cea mai scăzută din 1970, au arătat datele Ministerului, aproape toată fiind afectată de înghețuri.

Între timp, mucegaiul generat de vara umedă a afectat zone precum Champagne, Alsacia și Beaujolais.

Producătorii de vin au estimat anterior că înghețurile pot reduce producția cu o treime.

Producătorii de șampanie spun că practica lor de lungă durată de a adapta oferta cu stocurile din anotimpurile anterioare va preveni orice creștere a prețurilor.

Impactul asupra pieței mai largi a vinului poate depinde de eventuale restricții suplimentare asupra ospitalității și turismului.

În Italia, cel mai mare producător de vin din lume, asociația fermierilor Coldiretti estimează că producția ar putea scădea cu 5-10% în acest an, la 44 - 47 milioane de hectolitri.

Temperaturile ridicate au grăbit recoltarea în sud, în timp ce în nord creșterea strugurilor este întârziată cu aproximativ 10 zile după ploile abundente, a spus Coldiretti.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Două noi numiri ale lui Donald Trump în diplomație: un miliardar pleacă în Italia și un producător „The Apprentice” în Regatul Unit

Alertă după atacul din Magdeburg. Mai multe țări din Europa cresc numărul forțelor de ordine la târgurile de Crăciun

Opt condamnări în Franţa legate de uciderea unui profesor care a arătat în clasă o caricatură a Profetului Mohamed

„Curajul ei a mișcat lumea întreagă”. Gisele Pelicot, omagiată de președintele Macron și alți politicieni, la finalul procesului

Partenerii noștri