Live

Producția de petrol a Rusiei ar putea scădea cu până la 17% în acest an

Data publicării:
Sonde petroliere în Tatarstan, Federația Rusă. Foto: Profimedia Images

Rusia s-ar putea confrunta cu o scădere de până la 17% a producţiei de petrol în acest an, conform unui document al Ministerului Economiei, consultat de Reuters.

Statele Unite au interzis importurile de petrol rusesc, în timp ce sancţiunile occidentale împotriva navelor şi băncilor ruseşti au afectat comerţul cu petrol, una din sursele cheie de venituri ale Moscovei. Uniunea Europeană ia de asemenea în considerare interzicerea importurilor de petrol rusesc.

Nivelul declinului producţiei ar fi cel mai semnificativ din anii 1990, când industria petrolului era afectată de lipsa investiţiilor.

Producţia de petrol a Rusiei a început să scadă în martie şi s-a redus cu aproximativ 7,5% până la mijlocul lunii aprilie.

În 2021, producţia de petrol a Rusiei s-a redresat după declinul din 2021, prima scădere anuală din 2008, din cauza efectelor pandemiei.

Conform documentului Ministerului Economiei consultat de Reuters, producţia de petrol a Rusiei ar putea scădea la 433,8 - 475,3 milioane de tone (8,68 - 9,5 milioane barili pe zi) în 2022, de la 524 milioane tone în 2021. Ar fi cel mai redus nivel din 2003, când producţia de petrol a Rusiei s-a situat la 421 milioane tone.

Ministerul Economiei nu a răspuns solicitării de a comenta informaţia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat Guvernului să strângă legăturile cu Asia şi să livreze energie şi în afara Europei.

Conform documentului, şi exporturile de petrol şi gaze ale Rusiei ar urma să scadă anul acesta. În 2022, exporturile de petrol ar putea scădea la 213,3 - 228,3 milioane de tone (4,27 - 4,57 milioane barili pe zi), de la 231 milioane tone în 2021.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Franța adoptă o nouă tactică în folosirea dronelor, experimentată inițial de Rusia pe frontul din Ucraina

Polonia investește o sumă uriașă pentru a crește producția de muniție

Prioritate: Donețk. Rușii avansează 9 kilometri pe săptămână în sudul Ucrainei, în ciuda pierderilor mari

O persoană care a răspândit în trecut propagandă rusă a stat lângă Mircea Geoană la un eveniment electoral

Partenerii noștri