Preţul petrolului a scăzut cu peste 1 dolar. Cotația a ajuns sub 80 de dolari pentru prima oară după 7 februarie
Cotațiile petrolului au scăzut brusc, astfel încât petrolul Brent - referința pentru Europa - a ajuns să fie cotat la Londra sub 77 de dolari pe baril. E o scădere puternică în condițiile în care în ultimele luni țițeiul a stat constant peste 80 de dolari și chiar a avut un vârf de 91 de dolari în aprilie. Scăderile au apărut ca urmare a unor estimări privind scăderea cererii.
Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 1 dolar pe baril, din cauza neîncrederii faţă de decizia OPEC de a mări oferta la sfârşitul acestui an în contextul în care , pe o piaţă globală în care cererea a dat deja semne de slăbiciune, transmite Reuters.
Continuând pierderile de la un minim de patru luni atins luni, contractele futures pentru ţiţeiulul Brent au scăzut marţi cu 1,11 dolari, sau cu 1,4%, la 77,25 dolari pe baril.
Preţul petrolului Brent a închis luni sub 80 de dolari pentru prima dată după 7 februarie, după ce a scăzut cu peste 3%.
La cel mai redus nivel de marţi, petrolul Brent s-a tranzacţionat la 76,76 dolari, la mai puţin de 2 dolari faţă de nivelul minim al acestui an, de 74,79 dolari pe baril, atins la începutul lunii ianuarie.
Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 1,06 USD, sau cu 1,5%, până la 71,51 USD pe baril.
Preţul petrolului WTI a scăzut luni cu 3,6%, pentru a se stabili aproape de minimul ultimelor patru luni.
Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii conduşi de Rusia, cunoscuţi împreună sub numele de OPEC+, au convenit duminică să prelungească cea mai mare parte a reducerilor producţiei de petrol până în 2025, dar au lăsat loc pentru ca opt ţări să anuleze treptat reducerile voluntare, începând din octombrie.
”Scenariul meu de bază este că piaţa reacţionează exagerat la anunţul OPEC”, a spus Phil Flynn, de la Price Futures Group.
Retragerea planificată a restricţiilor de producţie, din octombrie, adaugă nervozitate cu privire la supraoferta, într-un mediu în care traderii sunt deja speriaţi de ratele ridicate ale dobânzilor care împiedică activitatea economică globală.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News