Live

Fondatorul UiPath: Sunt incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursa din New York

Data publicării:
Daniel Dines, în ziua listării la bursa din New York. Foto: Facebook / New York Stock Exchange

Daniel Dines, co-fondatorul și CEO companiei UiPath, proaspăt listată la Bursa din New York, spune că este încă la începutul unui drum lung, care va dura mai mulți ani, către o organizație complet automatizată. El se declară „incredibil de mândru” că reprezintă prima companie din România care ajunge pe cea mai mare bursă a lumii.

Daniel Dines amintește parcursul de la începuturile modeste ale firmei, într-un apartament mic din București, până la o afacere care este evaluată azi la 29 de miliarde de dolari.

„Ziua de astăzi marchează o etapă majoră pentru UiPath. În urmă cu șase ani, compania noastră era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din București. Acum, suntem o afacere multinațională care operează în aproape 30 de țări și una dintre companiile de enterprise software cu cea mai rapidă creștere din istorie. Sunt, de asemenea, incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange.

Privesc cu modestie la creșterea noastră rapidă și extraordinară, care a fost făcută posibilă de către angajații noștri, de investitori, de consilieri, de parteneri și de cei peste 7,900 de clienți - toți împărtășind viziunea noastră de a descătușa creativitatea și ingeniozitatea umană, prin intermediul Fully Automated Enterprise™ - o organizație complet automatizată - și sprijinind angajații cu ajutorul automatizării”, a transmis Daniel Dines într-un comunicat.

El mai spune că drumul companiei este încă la început și că destinația este extinderea automatizării la scară largă, pentru a „elibera oamenii de munca repetitivă”.

„Vreau neaparat să aduc un omagiu special angajaților UiPath, care întruchipează valorile companiei noastre în fiecare zi și care au lucrat neobosit pentru a face misiunea și viziunea noastră o realitate. Le voi fi recunoscător pentru totdeauna pentru hotarârea, inovația și modestia lor.

Deși ziua de astăzi marchează un nou capitol în povestea UiPath, suntem încă la începutul unei călătorii de mai mulți ani către fully automated enterprise – o organizație complet automatizată. Vom continua să ne concentrăm pe extinderea automatizării la scară largă, astfel încât să putem elibera oamenii de munca repetitivă și să deblocăm cu adevărat potențialul uman la scară largă”, a mai declarat Daniel Dines.

UiPath, primul unicorn românesc

UiPath, prima companie românească „unicorn” (companie evaluată la peste 1 miliard de dolari), a reușit să vândă acțiuni peste intervalul de preţ ţintit cu ocazia Ofertei sale Publice Iniţiale (IPO) derulată la Bursa de la New York, strângând 1,34 de miliarde de dolari.

Compania IT a vândut 23,89 milioane de acțiuni la un preţ de 56 dolari per acţiune. În urma acestui IPO, UiPath este evaluat la 29 de miliarde de dolari.

UiPath, companie care numără printre acţionari nume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP and Sequoia, utilizează inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta mari companii şi agenţii guvernamentale să îşi automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitate şi resurse umane.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șase români au ajuns pe lista miliardarilor lumii. Cine este cel mai bogat român din Topul Forbes 2024

Ciolacu a discutat cu Daniel Dines, cofondator UiPath, despre digitalizarea statului: Le-am spus că nu vrem să inventăm roata

Miliardarul român Daniel Dines demisionează din funcția de co-CEO al UiPath, primul unicorn românesc

Cei 6 miliardari români din topul Forbes. Cine sunt și ce avere au

Partenerii noștri