Live

După un an dramatic financiar, industria hotelieră va fi pusă în fața unei noi provocări: Marea frică din 2021

Data actualizării: Data publicării:
Marile temeri ale omenirii. FOTO: Getty Images

Afacerile din industria ospitalității vor raporta pierderi de peste un miliard de euro în acest an, potrivit datelor oficiale, iar perspectivele sunt sumbre și pentru prima parte a anului viitor. Va fi nevoie de răbdare şi de capacitate de adaptare, spun experţii. 

Criza sanitară a prăbuşit industria ospitalităţii, care a înregistrat un declin al cifrei de afaceri de aproape 70%. Dacă anul trecut valoarea business-ului era de aproximativ 5 miliarde de euro, restricțiile impuse de pandemie au prăbușit încasările

Răzvan Pârjol, secretar de stat în Ministerul Economiei: "Sezonul estival, pentru câțiva operatori de la mare, le-a mai permis oarecum să mai recupereze din acea pierdere, dar știm că hotelurile de oraș sunt într-o situație delicată și cu o perspectivă pe termen mediu destul de dificilă.

Tot ce e industrie a conferințelor este moartă, liniile aeriene încep din nou să reducă zborurile.

Cel mai greu va fi de gestionat momentul în care totul va fi deschis și să ne dăm seama că fenomenul frică nu a fost depășit".

În plină criză la nivel planetar, Poşta Română a reuşit să avanseze şase poziţii într-un clasament internaţional care analizează servicii de resort din 170 de ţări.

Horia Grigorescu, Poșta Română: "Am avut foarte multe contacte încă din ianuarie și februarie cu tot ce înseamnă trafic internațional din zona China. Am profitat de această perioadă pentru a avansa tot ce înseamnă zona de investiții vitale".   

În 10 luni de pandemie, multe firme au fost obligate să-şi întrerupă activitatea când angajații au fost găsiți pozitivi. Unele şi-au regândit de urgență strategia de lucru şi s-au îndreptat către automatizare.

Alexandru Cuza, IMSAT Groupe SNEF: "Robotizarea funcționează aproape în toate domeniile, dar mai ales în domeniile unde munca omului e destul de anevoioasă și grea. Noi avem la 10.000 angajați cam 25 de roboți. Suntem mult sub nivelul mondial care e în medie de 74 roboți, dar suntem și mult în urmă față de țări precum Slovenia, Slovacia, Cehia, Polonia, cu care noi ar trebui să ne putem compara.

Putem susține clientul de la distanță să-și regleze mașinile și să îl susținem de la distanță".

Soluţiile pentru restartarea economiei au fost prezentate la conferința "2021. Anul relansării", ce face parte din seria de evenimente "Împreună protejăm România". Este al doilea eveniment din serie și este organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul National de Statistică, în parteneriat cu Digi24. Evenimentul va continua pe 24 noiembrie, cu paneluri pe domeniile Turism, Educatie şi Cultură.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei. „E o tradiție veche, din comunism”

„Efectele climei smulg bucăţi din fiecare economie și distrug vieţi”. Avertisment dur la COP29, înainte de reuniunea liderilor G20

(P) Excelența în afaceri, premiată de Intesa Sanpaolo Bank Romania și First Bank

Putin micșorează compensațiile pentru cei răniți în luptă. Institutul pentru Studiul Războiului: „Sistemul devine nesustenabil”

Partenerii noștri