Live

Acţiunile Netflix, în cădere liberă. Compania estimează că va pierde 2 milioane de utilizatori

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Acţiunile platformei de streaming Netflix au înregistrat miercuri o cădere de până la 26% în tranzacţiile care preced deschiderea Bursei de la New York, după ce platforma a anunţat că a pierdut 200.000 de utilizatori în primele trei luni ale anului, prima astfel de pierdere din ultimul deceniu, transmite Bloomberg.

Mai grav, Netflix a prognozat că va pierde alţi două milioane de utilizatori în al doilea trimestru, o schimbare importantă de direcţie pentru o companie care în mod regulat câştiga 25 de milioane de utilizatori în decursul unui an.

Dacă aceste scăderi vor continua, valoarea de piaţă a Netflix ar putea fi diminuată cu 40 de miliarde de dolari overnight, ceea ce ar face din titlurile Netflix acţiunile cu cele mai slabe performanţe din indicatorii S&P 500 şi Nasdaq 100.

Netflix a informat că va introduce o opţiune mai ieftină şi susţinută de publicitate pentru utilizatori în următorii ani şi de asemenea va lua măsuri împotriva celor care dezvăluie şi altora parolele lor. În plus, Netflix va reduce cheltuieile pentru filme şi seriale TV ca răspuns la diminuarea numărului de utilizatori, informează Agerpres.

Echipa managerială de la Netflix a subliniat că sunt mai multe motive pentru diminuarea numărului de utilizatori. Primul este faptul că sunt 100 de milioane de gospodării care folosesc serviciile Netflix fără a plăti pentru ele, care se adaugă celor 221,6 milioane de abonaţi plătitori.

Invadarea Ucrainei de către Rusia a costat Netflix 700.000 de clienţi

Compania americană caută modalităţi prin care să îi convingă pe cei care nu plătesc să se aboneze, de exemplu percepând un preţ mai mare de la cei care îşi dezvăluie parolele.

Descurajarea practicilor de schimb de parole este un risc pentru o companie care a început prin a oferi consumatorilor o alternativă mai ieftină şi mai accesibilă la televiziunea prin cablu. Prin obligarea clienţilor să plătească, şi inserarea de publicitate, Netflix începe să semne cu ceea ce a înlocuit.

Însă compania are nevoie de ajutor după ce în ultimul trimestru a pierdut clienţi în trei din cele patru mari regiuni, inclusiv peste 600.000 de în SUA şi Canada. Invadarea Ucrainei de către Rusia a costat Neflix alte 700.000 de clienţi după ce a decis să înceteze serviciile în Rusia, astfel că pe ansamblu compania a pierdut 300.0000 de clienţi în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Asia a fost singura piaţă pe creştere. Netflix a câştigat peste un milion de utilizatori în această regiune graţie unor noi filme şi seriale populare.

Problemele celor de la Netflix sunt un semnal de alarmă pentru competitori. După ce au văzut cum milioane de utilizatori abandonează televiziunea cu plată pentru serviciile de streaming, giganţii americani au fuzionat şi s-au restructurat pentru a concura cu Netflix. Investitorii au încurajat această schimbare strategică, astfel că acţiunile unor companii precum Walt Disney Co. au crescut. Însă, după ce Netflix a anunţat diminuarea numărului de utilizatori, acţiunile Disney au scăzut cu 5,2% iar titlurile Warner Bros. Discovery Inc., proprietarul HBO Max, au scăzut cu 2,8%.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a plătit 7.500.000 € și vrea să fugă de tot într-o destinație total surprinzătoare, după ce și-a donat toată averea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Emmanuel Macron intervine personal după ce „Emily In Paris” a anunțat că pleacă la Roma. „Nu are sens”

Două cuvinte din discursul actorului Jeremy Allen White, de la gala premiilor Emmy, cenzurate la TV. Ce a spus

Brigitte Macron, apariție în serialul „Emily in Paris”. Ce rol va juca Prima doamnă a Franței

Cea mai mare operațiune de streaming piratat din lume a fost eliminată. Site-urile ilegale au fost vânate de marile studiouri din SUA

Partenerii noștri