Exclusiv Guvernul vrea să fabrice drone care să poată fi folosite în agricultură și război
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, a declarat, vineri la emisiunea „LIVE cu Rotaru și Kiss”, că Romarm, prin compania Carfil, și compania americană Periscope Aviation au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea dronelor care pot fi folosite în scop civil, precum agricultura, dar și militar. Aceasta înseamnă că Periscope Aviation vrea să transfere tehnologia și să producă în România toate componentele dronei, „așa că va fi o dronă românească fabricată în România”.
Autoritățile proruse din Abhazia, regiune separatistă din Georgia, anunță că au arestat un român recrutat de ucraineni. Reacția MAE
Primul portavion de drone din Europa se construiește la Galați
Pot armatele lumii să țină pasul cu tehnologia?
„Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici”. Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României
Cel mai mare exercițiu NATO de pe Marea Neagră
Armata a ridicat fragmentele dronei prăbușite în Insula Mare a Brăilei
Stăpânii câinilor periculoși trebuie să plătească o asigurare anuală
Sondaj Avangarde la comanda Digi24. 7 din 10 români au încredere că România va fi ajutată de NATO
Kelemen Hunor, despre pregătirea oamenilor pentru război
„Astăzi a fost semnat acest parteneriat între Romarm și General Dynamics. Tot astăzi, în prezența excelenței sale doamna ambasador Kavalec, am vorbit despre drona românească.
Au fost mai multe evenimente pe acest subiect, unul dintre ele o colaborare între Carfil, o companie tot din cadrul Romarm, a semnat cu o companie americană Periscope (Aviation-n.red.), care vrea să transfere tehnologia și să producă în România toate componentele dronei, așa că va fi o dronă românească fabricată în România. O dronă care poate fi folosită atât în scop militar, cât și în scop civil. Foarte multe dintre ele pot fi folosite și pentru scop civil și pentru scop militar.
Pentru ca să avem legislația necesară, este un grup de, să le spunem prieteni ai dronelor fabricate în România, acestei idei de dronă românească. Sunt mai multe asociații și mai mulți oameni care ar putea contribui. Ne-am reunit într-un format de lucru, astfel încât să ne uităm și pe legislație, să putem să fim mai dinamici, proactivi.
Al doilea lucru, mai este vorba de o dronă care să fie dedicată agriculturii. Aici au venit institute de cercetare, Politehnica de la București, universitatea de specialitate agricolă...Toate sunt împreună. Ideea ar fi să producem o dronă românească care să folosească fermierilor români, care să o poată cumpăra, sau să o poată închiria atunci când au nevoie”, a afirmat Ștefan Radu Oprea.
Editor : Alexandru Costea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News