Live

Cum s-a plasat România în privința șomajului la nivel european, în luna august (raport Eurostat)

Data publicării:
Casa Albă se teme de un dezastru economic în cazul unei incapacităţi de plată prelungite. FOTO: Getty Images

Rata şomajului a continuat să crească în august, o lună marcată de relaxarea restricţiilor impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (Covid-19), ajungând la 8,1% în zona euro şi la 7,4% în Uniunea Europeană, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Este a cincea lună de creştere consecutivă a ratei şomajului, atât în zona euro, cât şi în Uniunea Europeană.

În rândul celor 27 de state membre ale UE, în august cele mai scăzute rate ale şomajului s-au înregistrat în Cehia (2,7%), Polonia (3,1%), Malta (4,1%), Germania (4,4%), Olanda (4,6%), Slovenia (4,7%), Austria (5%), Belgia (5,1%), Irlanda (5,2%) şi România (5,3%).

La polul opus se situează Spania (16,2%), Italia (9,7%) şi Lituania (9,6%).

Eurostat estimează că în zona euro aproximativ 13,188 milioane de persoane (din totalul populaţiei estimat la 330 de milioane) erau în şomaj în cursul lunii august, cu 251.000 mai multe decât în iulie.

În august, 3,032 milioane de tineri din UE nu erau angajaţi, din care 2,460 milioane erau în zona euro. În rândul femeilor din UE, rata şomajului era de 7,6% în august, în creştere de la 7,5% în iulie, în timp ce în rândul bărbaţilor rata şomajului era de 7,1% în august, stabilă faţă de iulie.

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viktor Orban: Bruxellesul vrea să transforme Ungaria în Magdeburg. Ce spune premierul maghiar despre aderarea României la Schengen

Ce șanse are Europa să prevină colapsul Ucrainei, dacă SUA se retrag din joc, odată cu revenirea lui Donald Trump

Harta sărăciei în România: Care sunt zonele defavorizate din țară

Apocalipsa economică a Europei. Secretul murdar din spatele eșecului Uniunii Europene de a ține pasul cu SUA și China (Politico)

Partenerii noștri