Live

Cu cât a crescut traficul aerian după relaxarea restricțiilor. Raport IATA

Data publicării:
FOTO: Guliver/ Getty Images

Traficul aerian de pasageri a crescut cu 30% pe plan global în luna mai, faţă de aprilie, după ce companiile aeriene au redus preţul biletelor interne în medie cu 23%, pentru a încuraja revenirea clienţilor, arată un raport al Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA).

"Operatorii aerieni au nevoie de numerar din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) şi caută să încurajeze pasagerii să zboare, oferindu-le preţuri scăzute ale biletelor. Dificultatea o reprezintă majorarea costurilor, din cauza restricţiilor în vigoare", a declarat economistul şef al IATA, Brian Pearce, scrie Agerpres, preluând Reuters.

În Europa, companiile aeriene low-cost, inclusiv Wizz Air şi Ryanair, au anunţat că se aşteaptă să câştige clienţi de la operatorii de linie în urma preţurilor mai scăzute.

Pieţele asiatice, afectate de pandemie, încep să-şi revină, traficul intern în China, Coreea de Sud şi Vietnam înregistrând creşteri de 25%, apreciază IATA.

Recent, IATA a făcut un apel către guverne să ofere urgent lichiditate companiilor aeriene pentru a le ajuta să traverseze criza actuală, avertizând că mulţi operatori vor da faliment în câteva săptămâni dacă nu primesc ajutor.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Editor: B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A fost efectuat primul zbor „fără COVID” peste Atlantic, între SUA și Europa

Cât va dura până când traficul aerian va reveni la nivelul de dinaintea crizei

Adina Vălean, despre reluarea zborurilor pentru călători: Distanțarea socială va rămâne. Se lucrează la repornirea turismului

Analiză IATA: Companiile aeriene vor avea anul acesta venituri la jumătatea lui 2019, cu pierderi de 314 miliarde de dolari

Partenerii noștri