Peste 260 de mii de ouă contaminate cu Salmonella, descoperite de ANSVSA într-un centru de ambalare din București
Peste 260 de mii de ouă au fost oprite de la comercializare, pentru că erau contaminate cu Salmonella. Inspectorii Autorirăţii Sanitar Veterninare au făcut mai multe controale şi aşa au descoperit acest lot. Ouăle au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din Bucureşti, informează ANSVSA.
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Accident grav pe un șantier din Capitală. O placă de beton a căzut peste un utilaj în care ar fi o persoană
Care sunt cele mai „instagramabile” locuri din București, anul acesta de Crăciun
„Exagerat de scumpe”. Cartierele din România cu cele mai mari costuri ale vieții
400.000 de dolari falși, schimbați la bancomate. Falsificatori de bani, vizați de percheziții în București și Giurgiu
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare.
„Ca urmare a controalelor inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) realizate în cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om), a fost oprit de la comercializare un lot de 265.000 de ouă, contaminate cu Salmonella enteridis. Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din Bucureşti, unde au fost puse sub sechestru oficial şi dirijate pentru distrugere, la o unitate autorizată de neutralizare. Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare”, se arată într-un comunicat al ANSVSA, transmis joi Agerpres.
Salmonellele sunt bacterii prezente în tubul digestiv al multor animale şi pot contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.
Potrivit ANSVSA, în acest moment în lume sunt cunoscute 2.500 de tulpini (serotipuri) de Salmonella, dintre acestea foarte puţine provocând îmbolnăviri la oameni şi animale.
Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfecţii alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoţite de diaree. Severitatea salmonelozelor umane este dependentă de o serie de factori, cum ar fi: vârsta, starea generală de sănătate şi cantitatea de germeni ingerată. Forme mai grave apar la indivizii foarte tineri sau bătrâni şi la cei cu sistemul imunitar deficitar, precizează sursa citată.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News