Peste 260 de mii de ouă contaminate cu Salmonella, descoperite de ANSVSA într-un centru de ambalare din București
Peste 260 de mii de ouă au fost oprite de la comercializare, pentru că erau contaminate cu Salmonella. Inspectorii Autorirăţii Sanitar Veterninare au făcut mai multe controale şi aşa au descoperit acest lot. Ouăle au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din Bucureşti, informează ANSVSA.
La cafea printre șerpi, șopârle și tarantule. Experiența trăită de clienții cafenelelor exotice
Mai multe trenuri blocate pe ruta București - Ploiești, după ce un excavator a fost lovit de tren pe calea ferată
Un autobuz STB a luat foc în București
Ger, lapoviță și ninsori în București. Cum va fi vremea în restul țării
Poluarea din Capitală, la cote alarmante: valori aproape duble față de cele normale. Factorii care duc la distrugerea calității aerului
Accident în Capitală: o mașină s-a răsturnat după ce s-a ciocnit cu o autospecială de poliție
Arest preventiv pentru bărbatul care a furat un Mercedes dintr-o benzinărie din București și a provocat un accident
Bucureşti: Bărbat prins când conducea cu viteză şi nu a oprit la semnalele poliției. Pozitiv la drug test, cu ITP și asigurare expirate
Accident grav în București, cu 8 răniți
Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare.
„Ca urmare a controalelor inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) realizate în cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om), a fost oprit de la comercializare un lot de 265.000 de ouă, contaminate cu Salmonella enteridis. Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din Bucureşti, unde au fost puse sub sechestru oficial şi dirijate pentru distrugere, la o unitate autorizată de neutralizare. Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare”, se arată într-un comunicat al ANSVSA, transmis joi Agerpres.
Salmonellele sunt bacterii prezente în tubul digestiv al multor animale şi pot contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.
Potrivit ANSVSA, în acest moment în lume sunt cunoscute 2.500 de tulpini (serotipuri) de Salmonella, dintre acestea foarte puţine provocând îmbolnăviri la oameni şi animale.
Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfecţii alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoţite de diaree. Severitatea salmonelozelor umane este dependentă de o serie de factori, cum ar fi: vârsta, starea generală de sănătate şi cantitatea de germeni ingerată. Forme mai grave apar la indivizii foarte tineri sau bătrâni şi la cei cu sistemul imunitar deficitar, precizează sursa citată.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News