Live

Ghid de negociere cu băncile. Sfaturi pentru cei care au credite "Prima Casă"

Data publicării:

Ghid de negociere cu băncile, pentru cei aflaţi în pericol să îşi piardă locuinţa. Puteţi să cereţi chiar scăderea dobânzii, îi învaţă statul pe cei care au credite "Prima Casă". Ministerul Finanţelor lansează un set de sfaturi care să îi ajute pe cei care nu mai pot plăti ratele.

35% dintre românii datori băncilor rămâneau în urmă cu ratele acum doi ani. Ca să evite executarea silită, cei care au luat un împrumut "Prima Casă" sunt sfătuiţi să declare bancherilor toate veniturile, inclusiv cele ocazionale, cum ar fi conturi de economii, ca să arate că nu sunt insolvenţi.

La fel de eficient poate fi negocierea pentru modificarea scadenţei sau a sumei de plată. Atenţie, însă, nu puteţi să depăşiţi durata de acordare a creditului!

Altă variantă ar fi modificarea ratei dobânzii sau reducerea ei, pentru o perioadă limitată sau pentru toată perioada până la restituirea împrumutului.

Nu în ultimul rând, ar trebui să luaţi în calcul refinanţarea creditului.

Ministerul Finanţelor recomandă băncilor să nu înceapă executarea silită până nu trimit restanţierilor informaţii despre sumele datorate, zile de întârziere şi penalități.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul a respins toate ofertele băncilor, considerate neacceptabile, la licitația de obligațiuni pentru finanțarea deficitului

ANAF a primit peste 100.000 de cereri de amnistie fiscală. Câți bani vrea să strângă Ministerul de Finanțe

Guvernul s-a împrumutat cu 21 de milioane de euro într-o singură zi de la bănci. Care e valoarea totală a împrumuturilor din noiembrie

Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur, începând de mâine. Ce dobânzi oferă Ministerul Finanțelor

Partenerii noștri