Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare permite companiilor să se folosească de reţelele de socializare, precum Facebook şi Twitter pentru a anunţa informaţii majore, în conformitate cu reglementările referitoare la informarea corectă, cu condiţia ca investitorii să fi fost alertaţi ce reţele vor fi folosite în acest scop.
SEC nu a răspuns imediat solicitărilor de a comenta tweet-ul lui Musk.
Acţiunile Tesla au crescut marţi până la 371,15 de dolari pe unitate, iar ulterior au fost suspendate timp de o jumătate de oră în aşteptarea unor noi informaţii. La reluarea tranzacţiilor, titlurile Tesla au urcat cu 11%.
La închiderea tranzacţiilor de luni, Tesla avea o capitalizare de piaţă de 58 de miliarde de dolari. Musk deţine aproape 20% din acţiunile companiei.
Musk a fost supus unor presiuni intense în acest an, pentru a dovedi că îşi poate respecta promisiunea de a transforma compania nerentabilă într-un producător auto de automobile de serie. Obiectivul a dus la creşterea acţiunilor Tesla şi la o capitalizare de piaţă mai mare decât cea a General Motors.
Retragerea Tesla de la bursă ar fi un mijloc de a evita atenţia intensă a pieţei. Musk a avut conflicte cu investitorii, autorităţile de reglementare, criticii şi reporterii şi rămân întrebări legate de dificultăţile de producţie, cererea pe termen lung a automobilelor companiei şi incertitudinile referitoare la finanţare.
„Speranţa mea este ca actualii investitori să rămână cu Tesla, chiar dacă vom fi companie privată. Am crea un fond special care ar permite tuturor să rămână cu Tesla. Facem deja acest lucru cu investiţia Space X a Fidelity”, a scris Musk.
Analiştii au luat în serios mesajul tweet-ul lui Musk.
„Cred că Tesla consideră tweet-urile ca informare publică. Cred că este serios...”, a spus un analist al Elazar Advisors, Chaim Siegel.
Tot marţi, Financial Times a relatat că fondul suvran de investiţii din Arabia Saudită, condus de prinţul Mohammed bin Salman, a constituit o participaţie de 3%-5% la Tesla.
(sursa: News.ro)