Live

Concedieri la Dacia. Câți bani vor primi angajații care decid să plece voluntar din companie

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură video

Angajații Dacia care vor compensații de până la 180.000 de lei dacă își dau demisia pot depune cererile pentru bani, începând de astăzi. Uzina - principalul exportator al României - aplică un nou program de plecări voluntare.

„Reorganizarea companiei” este motivul pentru care Dacia începe de la 1 octombrie un program „avantajos” de concedieri. Producătorul de mașini de la Mioveni vrea să renunțe la angajați în secțiile care se robotizează, dar și în cele care își reduc activitatea. Și asta pentru că în acest an producția modelului Jogger a intrat deja pe liniile de fabricație din Maroc.

Există și beneficii pentru salariații care pleacă de bună voie. Cea mai mică sumă este acordată persoanelor care au până la doi ani vechime, respectiv 22.000 de lei. Cei care au între 2 și 4 ani vechime primesc 55.000 lei. Iar pe măsură ce angajații au mai multă experiență, recompensele cresc. Cel mai mult primesc salariații cu peste 16 ani, care vor primi 185.000 de lei, potrivit unei informări interne consultate de Profit.ro.

Cei care vor să primeasca de astfel de beneficii, pot să depună cereri începând de luni.

O dată la câțiva ani, Dacia are programe de concediere voluntară. Ultimul a fost în 2022.

Informația vine într-o piață auto lovită de turbulențe, cu mai mulți giganți din industrie, care anunță concedieri și restructurări.

Citește articolul integral pe Profit.ro.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Google a concediat 28 de angajați care au protestat împotriva unui contract de 1,2 miliarde de dolari cu Israelul 

Grupul media american Vice anunță sute de concedieri. „Distribuirea conținutului nostru digital nu mai este profitabilă”

Dacia a prezentat Sandrider, maşina cu care va participa la Raliul Dakar. Campionul mondial Sebastien Loeb, printre piloţi

SpaceX este acuzată că a concediat în mod ilegal angajații care îl criticau pe Elon Musk

Partenerii noștri