Live

Cel mai mare contract pentru o autostradă din România a fost scos la licitație

Data actualizării: Data publicării:
Aglomerație pe autostradă. FOTO: Guliver/ Getty Images

Compania de autostrăzi a scos la licitație cel mai mare contract pentru o lucrare de infrastructură, cu un cost estimat la 1,1-1,2 miliarde de euro. A fost publicat în SEAP anunțul pentru lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Pitești, cel dintre Cornetu și Tigveni, în lungime de 37,4 km.

Mai e o premieră: va fi prima autostradă de munte lansată în România. Proiectul prevede un tunel de 1,7 kilometri, 48 de poduri și viaducte de autostradă, un ecoduct și multe lucrări de amenajare. Anunțul de licitație prevede o durată de proiectare între 45 de luni și 77 de luni.

Procedura prevede două etape: va exista o preselecție a constructorilor, care trebuie să demonstreze că au expertiză și experiență în astfel de lucrări complicate, mai ales tuneluri și viaducte. Conform procedurii, se dau puncte cu cât constructorul ofertează o durată mai mică, dar nu se acceptă o perioadă de proiectare mai mică de 12 luni și nici o perioadă totală sub 45 de luni.

Ofertele preliminare vor fi depuse până pe 10 noiembrie, iar o lună mai târziu CNAIR speră să aibă ofertele finale de la cei selectați.

Recent, Comisia Europeană a aprobat finanțarea cu 875,5 milioane de euro pentru autostrada Sibiu-Pitești din fondul de coeziune. Ar fi bani suficienți pentru a acoperi construcția loturilor 1,4 și 5, din care patru nu este încă încredințat. Cele mai grele segmente, 2 și 3, ar putea să coste împreună peste 1,8 miliarde de euro. Sunt și cele mai lungi, peste 30 de kilometri fiecare, și cele mai dificile, cu profil de munte.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"La 7 ani i-am spus tatălui meu că o să mă mărit cu un fotbalist de la Dinamo". După 20 de ani, i s-a împlinit visul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CNAIR va implementa sistemul 2+1 pe „Drumul morții” - DN2. Cum va funcționa măsura de siguranță

China a realizat 158 ​​km de autostradă folosind doar mașini autonome, roboți și drone

CNAIR: Conexiunea dintre A0 și DN2 în zona Afumaţi se va putea face anul acesta

Accident grav cu trei TIR-uri pe centura Capitalei. Traficul este blocat

Partenerii noștri