Live

Video Carburanții se scumpesc accelerat. Cât costă acum benzina și motorina în marile orașe. „Bagă și 50 de lei pentru că nu-și permit”

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

După aproape două luni de scădere, prețul combustibililor a început iar să crească la stațiile de carburanți din România. Benzina standard a trecut de pragul de 7 lei în unele localități, la fel și motorina. Iar conflictul din Orientul Mijlociu ar putea provoca și alte scumpiri.

Benzina și motorina s-au scumpit din nou, la doar trei zile de la ultima creștere a prețurilor. Scumpirile din ultimele zile vin după o lungă perioadă, în care combustibilii s-au ieftinit progresiv.

"Benzina standard costă în Oradea între 6,94 și 7,06 lei pe litru. Este pentru prima dată în ultimele două luni, când prețul acestui tip de combustibil trece de pragul psihologic de 7 lei", transmite Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24.

"În ultima lună a oscilat destul de des", spune un șofer.

"Omul tot speră, când vede că scade motorina sau ce bagă, depinde, benzina, speră să scadă și mai mult, dar mari speranțe nu avem", recunoaște un alt șofer.

În Capitală, prețul mediu al benzinei standard este de 6,99 lei pe litru, iar al motorinei de 7,06 lei. Șoferii sunt dezamăgiți de noile scumpiri și spun că nu mai fac plinul așa cum obișnuiau.

"Peste 7 lei, cam scump. E destul de scump, nu?"

"Mai faceți plinul?
Îl facem, dar mai greu. Ne chinuim să facem plinul", recunoaște un șofer.

"Poate să le scumpească în neștire, că oricum își face lumea plinul", spune un alt conducător auto.

"Sunt destul de mari. Ținând cont că acum câțiva ani era 4 lei, da. Eu bag de la bidon, deci nu plătesc", recunoaște amuzat un alt șofer.

Scumpirea repetată a carburanților este determinată de creșterea prețului țițeiului, care este de aproape 80 de dolari pe baril, dar și de sitiuația din Orientul Mijlociu, care aduce nesiguranță în piață.

"Față de săptămâna trecută, în Brașov, atât prețul benzinei cât și al motorinei standard a crescut cu 13 bani. Acum se vând cu 7, respectiv 7,7 bani", transmiteMaria Colciar, jurnalist Digi24.

"De multe ori, oamenii nu-și permit să bage mai mult. Am observat, bagă și 50 de lei pentru că nu-și permit", spune un tânăr.

"E un preț mare față de săptămâna trecută. Era mai ieftin. Era 6,92 parca și acum e 7 lei", constată un alt șofer.

Potrivit ultimelor estimări, cererea de carburanți este în creștere la noi în țară, cu un procent de 5% în primul semestru al acestui an.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cine sunt principalii cumpărători ai motorinei din Rusia, după embargoul impus de UE

Prețul cafelei ar putea crește cu peste 10% în toamna aceasta. Cum schimbă scumpirea cafelei obiceiurilor românilor

Eurostat: Românii stau cu părinții până la 28 de ani. Cum explică specialiștii amânarea traiului pe cont propriu

Explozie puternică la o bezinărie din Daghestan. Cel puțin nouă oameni au murit, printre care doi copii

Partenerii noștri