Industria care se dezvoltă exploziv în România. A produs 156 de milioane de dolari anul acesta
Industria jocurilor video se dezvoltă exploziv la noi în ţară. Anul acesta înseamnă afaceri de 156 de milioane de dolari, cu peste 10 procente mai mult decât în 2017. Talentul programatorilor noştri primeşte din ce în ce mai multe aprecieri din lume şi multe companii încheie contracte cu firme româneşti. Nu este de mirare că economişti, arhitecţi sau jurişti se reprofilează, atraşi de salarii frumoase, câştigate prin muncă de plăcere.
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
De la an la an, România contribuie tot mai mult la miliardele de dolari încasate de industria mondială a jocurilor video.
Radu Necula, studio manager: Avem jocuri cu zeci de milioane de utilizatori care sunt jucate zilnic, România este prezentă pe harta internaţioanală a game developementului.
Din cele 80 de studiouri care creează şi testează jocuri, 50 sunt la Bucureşti. Provincia vine însă din spate cu viteză.
Cluj-Napoca se află pe locul al II-lea, cu 15 studiouri şi aproximativ 500 de angajaţi.
Peste 6.000 de angajați produc jocuri video la noi în ţară. Îi recomandă talentul. Cei mai mulţi nu au studii de specialitate.
Anda Simona, HR manager: Vin oarecum din alte industrii şi au făcut o reconversie profesională. Avem colegi care au specializări de economist sau chiar arhitecţi, specilişti în drept.
Deşi a terminat Arhitectura, Tibi Neag a intrat în această industrie când şi-a dat seama că poate să câştige bani frumoşi din jocuri. Un programator începător ajunge să câştige şi echivalentul a 1.500 de euro pe lună. Plus că un asemenea loc de muncă ce prespune creativitate nu prea este ameninţat de roboţi.
Tibi Neag, 3D artist: Pare un domeniu foarte bun pentru viitor, mult mai greu automatizabil faţă de altele.
Iar românii nu doar creează jocuri. Câştigă şi campionate în care se întrec pasionaţii. La sfârşitul verii, o echipă europeană antrenată de un jucător român a câştigat 11 milioane de dolari la Campionatul Internaţional de Dota 2, unul dintre cele mai populare jocuri online din lume.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News