Live

Apartamentele închiriate în regim hotelier, o afacere profitabilă

Data publicării:

Tot mai mulţi români cumpără locuinţe pe care le închiriază mai apoi turiştilor şi oamenilor de afaceri care ne vizitează ţara. E drept, preţurile apartamentelor sunt mai piperate, pentru că sunt situate în zone centrale, dar proprietarii obţin astfel un profit mai mare decât dacă şi-ar închiria casele pe termen lung.

Peste două milioane şi jumătate de turişti au vizitat Capitala anul trecut. Bucureştiul devine astfel o destinaţie tot mai căutată în Europa şi exact pe asta mizează tot mai mulţi români care cumpără apartamente pentru a le închiria ulterior în regim hotelier, pe site-uri de turism. Unul dintre investitori vânează la un târg imobiliar din Capitală un apartament cu două camere.

Gigi Gheorghe, client: Au venit mulţi turişti, oameni de afaceri care au investiţii şi vor o locuinţă de serviciu... sau poate pentru câteva zile, sub formă de cazare în regim hotelier.

Preţul unei garsoniere începe de la 70 de mii de euro, iar un apartament cu două camere ajunge la 110 de mii de euro. Costul creşte însă odată cu suprafaţa casei.

Roxana Vântu, jurnalist Digi24: Un apartament complet mobilat, utilat şi amenajat de un designer, are un preţ de 30 până la 40 de euro pe zi.

Ca să ai succes în această afacere apartamentul trebuie să fie într-o zonă centrală - Victoriei, Romană sau Universitate - unde sunt şi obiective turistice şi multe resturante şi cafenele.

Nicuşor Miliţă, consultant imobiliar: Caută apartamente mici, în locaţii centrale, sau în locaţii cu acces facil la infrastructura de transport. Dacă investitorul are un număr mare de proprietăţi pe care urmează să le închirieze, pentru el e mai uşor să facă o amenajare cu o firma profesionistă, cu un designer.

Cei mai mulţi investitori plătesc cu bani cash.

Andreea Mincu, manager de proiect: Dacă vorbim de investiţie mai apelează şi la un credit ipotecar dacă vorbesc de mai multe unităţi. Cumpără cu credit ipotecar, cu avans de 15 la sută, iar diferenţa la finalizare cumpără la 2, 3, 5 unităţi.

Cluj-Napoca este un alt oraş în care a luat avânt închirierea pe termen scurt. Doar în luna ianuarie, oraşul a fost vizitat de 12 mii de turişti străini.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Ce i-a scris un fan de la Genoa Dianei Șucu, după ce Dan Șucu a devenit patronul clubului! Reacția soției omului de afaceri

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ANAT protestează față de posibila eliminare a voucherelor de vacanţă. „Nu omorâţi găina care dă ouă de aur”

Turiștii străini au cheltuit în România peste un miliard de euro în 2024

Turiști otrăviți cu Pina Colada, într-un resort de lux din Fiji. „Este un sentiment terifiant de déjà vu”

Autorităţile de la Veneţia anunţă că vor dubla taxa de intrare pentru turişti în 2025

Partenerii noștri