VIDEO. „Unealta” care va revoluționa modul în care se face agricultură
O companie britanică vrea sa revoluţioneze agricultura. Şi o face cu ajutorul unor mici roboţi asistaţi de inteligenţă artificială, GPS, dar și aplicaţii de ultimă generaţie. Sunt capabili de o rigoare imposibilă pentru oameni.
Legea care vizează folosirea inteligenței artificiale în UE intră în vigoare de astăzi. Ce sisteme sunt interzise
Cum au reușit hoții de lemn să păcălească SUMAL
2 ani de închisoare pentru cei care creează și distribuie deep fake
Cum se folosesc hackerii de AI ca să înșele oamenii
Cum ar fi arătat Elvis la 88 de ani
Cum arată liderii NATO în varianta produsă de AI
Informatician: AI e cea mai mare forță care a existat vreodată
O nouă provocare pe internet: imagini trucate de AI
Cum se împacă religia cu Inteligența Artificială?
Roboţelul Tom zumzăie printre plante pentru a cartografia şi a depista buruienile şi dăunătorii. Sunt primele lui teste pe teren.
Ben Scott-Robinson, antreprenor: Ceea ce facem noi sunt lucruri pe care oamenii nu le pot face. Fizic, nu este posibil pentru un fermier să meargă şi să inspecteze fiecare plantă individual, iar apoi s-o trateze separat. Acest lucru este posibil doar cu un robot care nu oboseşte şi care este capabil să fie concentrat şi precis precum inteligenţa artificială.
După ce Tom cartografiază terenul şi transmite locul exact al buruienilor sau al dăunătorilor, intră în scenă roboţelul Dick. Sarcina lui este să îndepărteze toate ameninţările depistate de Tom.
Ben Scott-Robinson, antreprenor: Aşadar, Tom va fi capabil să observe acest detaliu (iarba, n.r.) şi apoi să-i spună lui Dick unde se află exact, iar acesta va veni şi va electrocuta planta, fiind astfel capabil s-o elimine.
Roboţii specializaţi în agricultură reduc costurile, permit intervenţii extrem de precise şi eficientizează pe termen lung munca în agricultură.
Joe Allnut, antreprenor: După obţinerea unei imagini digitale a câmpului, sunt multe îmbunătăţiri care pot fi făcute în modul în care ne cultivăm pământul. Aşadar, cantitatea de chimicale care se aplică pe sol poate fi consistent redusă, de exemplu. Dacă ştii exact unde sunt plantele cu probleme şi unde au nevoie de asistenţă, poţi fi extrem de precis cu privire la locul în care depui acel efort costisitor.
Aşadar, Tom detectează problemele, Dick se ocupă de îndepărtarea problemelor şi de fertilizarea solurilor, iar Harry face munca de însămânţare uniform şi cu precizie, transformând tractoarele clasice în exponate de muzeu. Totul în viitorul foarte apropiat, după cum ne asigură creatorii lor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News