Live

România ar putea produce amoniac albastru, spune ministrul Economiei

Data publicării:
România ar putea produce amoniac albastru, ceea ce înseamnă posibilitatea de a relansa producţia de îngrăşăminte pentru agricultură. FOTO: facebook Radu Oprea

România ar putea produce amoniac albastru, ceea ce înseamnă posibilitatea de a relansa producţia de îngrăşăminte pentru agricultură, a declarat sâmbătă ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea. El a adăugat că a fost constituit un grup de lucru pentru a dezvolta acest proiect.

”Am vorbit de foarte multe ori de avantajele pe care ni le oferă poziţionarea ţării noastre şi de multitudinea bogăţiilor naturale de care dispunem. La Ministerul Eeconomiei, Antreprenoriatului şi Turismului am găzduit un workshop dedicat explorării posibilităţilor de a aduce valoare adăugată, aici în România, gazului din Marea Neagră. Un astfel de proiect îl reprezintă producerea amoniacului albastru.

Acest tip de amoniac, obţinut din gaz, presupune şi captarea şi stocarea carbonului, ceea ce se poate face în sondele depletate de gaz sau petrol. Acest lucru înseamnă posibilitatea de a relansa producţia de îngrăşăminte pentru agricultură. Mai mult decât atât, amoniacul albastru se profilează a fi noul combustibil pentru motoarele vapoarelor care străbat oceanele”, a scris, sâmbătă, Ştefan Radu Oprea, pe pagina sa de Facebook.

”Pentru a realiza în România acest proiect este necesară o etapă de evaluare şi planificare, de aceea am stabilit să mărim componenţă Grupului de lucru format din reprezentanţi ai MEAT, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Romgaz, cu reprezentanţii ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie şi Protecţia Mediului, CONPET şi OMV Petrom”, a adăugat Oprea.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Soluția pentru cei care suferă de diabet tip 2: Un nou tip de orez cu indice glicemic scăzut și mai multe proteine 

Curmalul chinezesc prinde rădăcini în România. Producție record la Dăbuleni. Agricultor: „Am auzit că se face și rachiu din el”

România va avea cea mai slabă recoltă de floarea-soarelui din ultimii 15 ani, arată o analiză Strategie Grains

Antreprenori de succes la 20 de ani. Povestea tinerei din Bihor care e vedetă în online cu postările din ferma pe care o conduce

Partenerii noștri