Oaia rămâne o statuie vie... ...adică fără cumpărători
Campania "Alege oaia" nu şi-a atins scopul. Oaia rămâne, cum ar zice Petre Daea, o statuie vie...adică fără cumpărători.
Decizie disperată printre crescători: din cauza secetei, oamenii își vând animalele pe capete
Povestea tinerei din Bihor care e vedetă în online cu postările din ferma pe care o conduce
Cât câștigă, de fapt, tractoriștii din România
Cât de adevărată e expresia "România a fost grânarul Europei"
Fermier: "Până acum, ajutoarele au fost anemice spre moarte"
Banca Mondială recomandă impozitul progresiv
Daea vrea să salveze vacile: A devenit dușmanul planetei
Fermierii care dau cu erbicid riscă până la 5 ani de închisoare
Daea: "De ce e secetă? Că așa e natura"
Crescătorii de ovine se plâng că marfa e prea ieftină, iar la export nu prea au pieţe de desfacere. Mai ales acum, după alerta care anunţă pesta micilor rumegătoare. Ca să se salveze de la faliment, oierii vor să încheie noi contracte cu statele arabe. Până atunci, se mulţumesc cu subvenţiile de la centru. Ministrul Agriculturii promite că banii vor veni de la 1 noiembrie.
În afară de piaţa locală, Iordania este principala piață de desfacere pentru oile românești. Dar nu e suficient pentru ciobani ca să obţină profit.
Prețul unui kilogram de carne de miel este 5 lei, în condițiile în care crescătorii plătesc aproape dublu pentru producţie.
Iancu Polifronie, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine din Dobrogea: „Vom face niște deplasări în anumite țări arabe, Siria, Tunisia, Algeria, chiar Turcia, ca să putem, în urma vizitei, chiar și firme din Dubai și Abu Dhabi, vom pleca la alți clienți să deschidem mai multe piețe”.
Ministrul Agriculturii s-a întâlnit la Constanța cu crescători de oi din toată țara și le-a dat asigurări că îi va sprijini.
Petre Daea, ministrul Agriculturii: „Din discuțiile la telefon pe care le-am avut azi cu un crescător, întrebându-mă când vin subvențiile pentru crescătorii de ovine și caprine și am spus-o clar, de la 1 noiembrie”.
La Oieria Palas, ministrul Agriculturii a discutat cu specialiștii despre rasele deja celebre.
Cea mai nouă rasă la care cercetătorii lucrează din 1972 se numește Prolific şi este realizată din încrucişarea a nu mai puțin de 4 rase. Principalele calităţi ale acestor mioare: au mai mulţi urmaşi decât cele clasice şi o carne perfectă pentru pastramă.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News