Live

Mai multe asociații de fermieri renunță la proteste, după acordul semnat cu Ministerul Agriculturii

Data publicării:
„AAC salută semnarea astăzi, luni – 15 ianuarie, a acordului dintre mediul asociativ agricol și ministrul Agriculturii, Florin Barbu.” Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) și Sindicatul Fermierilor Patrioți au anunțat că renunță la proteste, după acordul semnat cu Ministerul Agriculturii. AAC a transmis că acordul dintre mediul asociativ agricol și ministrul Agriculturii, Florin Barbu, reprezintă un prim pas în rezolvarea problemelor fermierilor.

Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC), structură formată din Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal - UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF, anunță că „salută semnarea astăzi, luni – 15 ianuarie, a acordului dintre mediul asociativ agricol și ministrul Agriculturii, Florin Barbu.”

„Reprezentații organizațiilor membre în AAC apreciază că această listă de măsuri, cu termene asumate, reprezintă un prim pas în rezolvarea problemelor fermierilor”, spune AAC într-un comunicat de presă.

„Cred că atitudinea cea mai pragmatică și corectă, în acest moment, este să vedem dacă problemele transmise și discutate vor fi rezolvate în termenele asumate de ministrul Barbu. Noi avem încrederea, după întâlnirea de la MADR, că măsurile asumate în document vor fi implementate la data convenită. Unele dintre ele necesită discuții în grupuri de lucru al cărui calendar ne dorim să fie anunțat mâine și să primim invitații. Apreciem că, în acest moment, nu mai există motive pentru continuarea protestului spontan al fermierilor. Evident, dacă problemele nu vor fi rezolvate in termenele asumate atunci vom putea vorbi despre continuarea acțiunilor de protest”, a spus Marius Micu, reprezentant AAC.

Și Consiliul Director al Sindicatului Fermierilor Patrioți a hotărât în urma negocierilor de la Ministerul Agriculturii să renunțe la proteste.

„La reuniunea desfășurată la sediul Ministerului Agriculturii, reprezentanți ai formelor asociative din sectorul agricol, recunoscute la nivel național pentru reprezentativitatea lor, au abordat în mod detaliat un total de 13 revendicări prezentate de către fermieri. Pentru fiecare dintre aceste aspecte, s-au identificat soluții și s-au propus termene precise pentru implementarea acestora. În contextul acestor discuții și soluționări, în eventualitatea în care membri ai sindicatului aleg să protesteze în mod public, le sugerăm cu respect să înceteze orice formă de protest și să se alăture demersului nostru comun de comunicare cu Ministerul Agriculturii”, se spune într-un comunicat al sindicatului.

Sindicaliștii spun că vor monitoriza și urmări cu strictețe termenele stabilite pentru implementarea măsurilor convenite, „în conformitate cu protocolul asumat în cadrul întâlnirii”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Decizie disperată printre crescători: din cauza secetei, oamenii își vând animalele pe capete. „Nu s-au făcut cerealele, o ducem rău”

Criză de specialiști în agricultură. Soluția găsită de antreprenori și ce salarii le propun viitorilor lor colegi: „Credem în tineri”

Noi reguli pentru producătorii agricoli. Fermierii care vor să-și vândă produsele la poartă, obligați să se înregistreze la DSV

Guvernul vrea o plafonare a prețului pentru toate produsele românești. Comercianții avertizează că măsura ar aduce noi scumpiri

Partenerii noștri