Ideea cu care fratele lui Elon Musk revoluționează agricultura: „Provocarea este cum să oferim mâncare adevărată pentru toată lumea”
Inovație în domeniul agriculturii. Fratele mai mic al lui Elon Musk a creat fermele-container, un tip de infrastructură pentru producție alimentară, prin care vrea să promoveze o nutriției mai sănătoasă și accesibilă oamenilor din marile orașe.
Alegeri SUA 2024. S-a deschis prima secție de votare
Criză de muncitori în construcții. Șantierul unde lucrează oameni din 4 județe, ca să ridice 100 de blocuri
DIGI Spania îi ajută pe cei afectați de inundațiile catastrofale
Românii se întorc acasă. Motivul care îi face să renunțe, după ani de pribegie, la viața din Occident
Surse: PNL vrea să-l pună premier pe Ilie Bolojan după alegerile prezidențiale
Operaţiunea „Ghost Gun”
O femeie a murit în fața spitalului, la scurt timp după ce a fost externată
Maia Sandu a câștigat cu 82% în diaspora
Campania la prezidențiale, „o luptă nedreaptă”
Ideea principală este ca legumele, salatele și ierburile aromatice să poată fi cultivate controlat, doar cu ajutorul apei și al electricității.
Kimbal Musk - fratele lui Elon Musk: Provocarea cu care ne confruntăm acum este cum să oferim mâncare „adevărată” pentru toată lumea, iar tehnologia permite acum ca mâncarea să fie delicioasă. Așadar, am venit cu ideea să facem agricultură într-un spațiu închis, în oraș. Facem asta în Brooklyn. Avem 10 ferme. Transformăm containerele pe care le vedeți pe nave în ferme închise.
O astfel de micro-fermă are 30 de metri pătrați, iar, în interior, sunt instalate rafturi și rezervoare de apă îmbogățită cu îngrășăminte. Pentru a stimula producția, sunt folosite lumini cu LED-uri albastre și roz.
Tobias Peggs - cofondator Square Roots: Atunci când te gândești la agricultură în mijlocul orașului, trebuie să te gândești bine la resurse într-un mod foarte diferit. Primul aspect la care te gândești este spațiul.
Inovația tehnologică în fermele-container constă în modul de monitorizare a culturilor. Sunt folosiți senzori electronici speciali care colectează datele într-un singur loc și controlează artificial climatul. Într-un astfel de modul agricol pot fi cultivate chiar și 50 de mii de salate în fiecare an. În plus, fermele-container pot fi montate oriunde – în grădină, lângă un restaurant sau chiar lângă magazine.
Există, însă, și voci care spun că un astfel de proiect nu este suficient pentru a rezolva problemele alimentare.
Jennifer Berg, profesor la Departamentul de Nutriție al Universității din New York: Cred că este grozav orice proiect care are legătură cu mâncarea noastră, cu aspectul uman, modul în care înțeleg oamenii de unde provine mâncarea. Însă un astfel de proiect nu este o soluție pentru a hrăni un oraș cu peste 8 milioane de locuitori. Chiar dacă este bine finanțat sau scad prețurile. Este una dintre soluții, dar nu singura soluție.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News