Live

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină. Ce zone sunt afectate HARTĂ

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTO - Octav Ganea

Meteorologii au emis două alerte de ploi torențiale pentru cea mai mare parte a țării. În orele următoare vor fi vijelii, grindină de dimensiuni mari și va ploua în doar câteva ore cât pentru jumătate de lună.

ANM a emis o avertizare meteo cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabilă de astăzi, începând cu ora 12.00, până mâine la ora 03.00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Meteorologii au transmis și o avertizare tip cod portocaliu de vreme rea care este valabilă de astăzi de la ora 15.00 până mâine la ora 03.00.

În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60...80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

Vremea în București

Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere, astfel că după-amiază indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80 de unități. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, iar din a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări, intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...60 km/h, vijelii, grindină, averse și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

HARTĂ Noi alerte de furtuni violente în toată țara: Coduri galben și portocaliu de vânt și ploi abundente, la munte va ninge

Fechet, despre ciclonul din weekend: Suntem precauți mai ales cu ce se întâmplă în Vaslui și Galați. Solul e suprasaturat de apă

România, în fața unui weekend cu ploi torențiale și viitura pe Dunăre. Măsurile anunțate de autorități, inclusiv în Capitală

De cine sunt alese denumirile pentru furtunile din Europa. Când se pune un nume pentru furtună sau ciclon

Partenerii noștri