Ce se va întâmpla cu mini-submarinul adus de Elon Musk în Thailanda pentru operațiunea de salvare
Chiar dacă mini-submarinul adus de Elon Musk în Thailanda nu a putut fi folosit în operațiunea de salvare a celor 12 copii din labirintul de grote, dispozitivul ar putea fi însă util pentru alt tip de misiuni, a declarat un oficial militar.
Ramificațiile strâmte ale peșterii din Thailanda au făcut ca mini-submarinul construit de echipa lui Elon Musk să nu poată fi folosit în misiunea de salvare, dar s-ar putea dovedi foarte util într-un spațiul acvatic deschis, scrie The New York Times, care îl citează pe generalul Chalongchai Chaiyakham, comandantul Armatei a Treia thailandeze.
SpaceX team met w/ Admiral Apakorn Youkongpaew and members of Thai Navy yesterday in CEI to train them on the mini-submarine. Navy believes it could be helpful and practical in future rescue efforts and will conduct further testing in Bangkok in the near future. pic.twitter.com/oJuVAAO7js
— Than R. (@thanr) July 12, 2018
Potrivit oficialului militar, mini-submarinul va intra în dotarea forțelor Navy Seal Thailanda.
Elon Musk s-a implicat în misiunea de salvare a copiilor și a antrenorului acestora după ce un fan din Africa l-a rugat pe Twitter să facă acest lucru.
În primă instanță, Musk a trimis o echipă de opt ingineri SpaceX și The Boring Company în Thailanda. Apoi, coordonat de un expert britanic în scufundări - Richard Stanton, care a condus echipa de scafandri, a construit weekendul trecut un mini-submarin din părți de rachetă Falcon, pe care SpaceX o produce.
După care a zburat personal în Thailanda, unde s-a întâlnit cu premierul, a vizitat peștera în care erau blocați copiii și a donat dispozitivul statului thailandez, pentru a putea fi folosit în alte situații.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News