Live

Foto Ce mai aruncă bucureștenii în canalizare: Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie

Data publicării:
Foto: Facebook/Garda Naţională de Mediu

Staţia de epurare a apelor uzate de la Glina se confruntă cu o „cantitate uriaşă” de deşeuri. Potrivit Gărzii de Mediu, bucureștenii aruncă în canalizare mii de tone de servețele umede, scutece, jucării, echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. „Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nicio problemă. Ridică un capac de canalizare şi a aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată”, spun reprezentanţii instituţiei.

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Aurelian Păduraru, a făcut o vizită de lucru la staţia de epurare a apelor uzate Glina, un obiectiv extrem de important pentru protecţia mediului, şi a discutat cu reprezentanţii societăţii Apa Nova, cea care administrează staţia de epurare.

„Din aceste discuţii a reieşit ca una dintre marile probleme cu care se confruntă staţia este cantitatea uriaşă de deşeuri pe care bucureştenii le aruncă în canalizare şi care nu ar trebui niciodată să ajungă acolo. De la mii de tone de şerveţele umede şi scutece (făcute în marea lor majoritate din plastic şi care nu se dezintegrează) până la cârpe, jucării, tot felul de echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nicio problemă. Ridică un capac de canalizare şi a aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată. Nu mai punem la socoteală uleiuri, substanţe toxice, medicamente expirate, carburanţi, plăpumi, aparate de aer condiţionat, carcase de televizoare, anvelope. Totul la canal”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu, marţi, într-o postare pe Facebook.

Aceştia au arătat că „preţul” acestor gesturi este reprezentat de „avarii, disconfort şi poluarea mediului”.

De aceea, Aurelian Păduraru a făcut un apel atât către cetăţenii care locuiesc în Bucureşti şi zonele limitrofe Capitalei să dea dovadă de responsabilitate atunci când folosesc canalizările şi să aibă un pic grijă de această staţie de epurare, şi aşa subdimensionată.

„Atunci când deşeurile ajung în canalizare acestea blochează conductele de scurgere, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute, iar prin acumulare pot obtura canalele blocând fluxul de ape uzate sau chiar creând refulări. Toate acestea sunt poluări ale mediului care pot fi evitate prin simpla folosire a coşului de gunoi şi nu a sistemului de canalizare. Puţină responsabilitate nu ar strica atunci când folosim canalizarea. Într-un final totul se răsfrânge asupra calităţii vieţii noastre”, a afirmat Păduraru.

 

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum se va vota duminică la referendumul lui Nicușor Dan. Aproape 1,8 milioane de bucureşteni sunt aşteptaţi la urne

Accident mortal în București: O femeie de 52 de ani a murit lovită de o maşină în timp ce traversa strada

Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025. Peste 200.000 de bucureșteni nu au instalate încă astfel de aparate

Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții

Partenerii noștri