Live

Ce înseamnă "boreout", sindromul creat de pandemie. Cum îți dai seama dacă te afectează și pe tine

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Sindromul muncii peste limite s-a transformat în sindromul plictiselii absolute. Izolați în case, oamenii se plâng că nu găsesc nimic de făcut. Sunt plictisiți chiar și cei care lucrează de acasă. Le lipsesc întâlnirile cu prietenii, mersul la cumpărături, sau plimbarea în parc.

Psihoterapeutul Simona Nicolaescu a explicat cum se manifestă sindromul boreout: "Reprezintă lipsa de provocare, de interes, oamenii se simt nefolosiți la capacitatea intelectuală. Avem multă activitate, dar foarte multă activitate monotonă – muncă, gătit, curățenie - nu mai există varietatea de care avem nevoie.

Sunt și oameni fericiți cu această monotonie, dar majoritatea nu sunt.

Se fumează și se bea mai mult.

Ajungem să mâncăm în exces.

Boreout se poate manifesta cu o stimă de sine scăzută, nu ne mai simțim la fel de utili, este primul pas spre depresie".

Psihoterapeutul propune și soluții pentru cei care trec prin astfel de stări: să introducă în programul zilnic activități care le fac plăcere, să aleagă activități mobilizatoare, sa facă planuri de viitor, să găsească noi provocări, cum ar fi mici renovări în casă sau învățarea unei limbi străine.

Citiți și:

Ce se întâmplă în mintea noastră în vremuri de pandemie? Câteva exerciții simple pentru a ne regăsi

Bolnav de plictiseală: Sindromul Boreout

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Gigi Becali a reacționat imediat: ce informații a primit despre Călin Georgescu, în urmă cu o lună: "Un prieten mi-a spus!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri