Live

Video Care e singurul oraș european inclus în "Top 25 destinații de vacanță în tendințe". Se află în România și e apreciat pentru arhitectură

Data actualizării: Data publicării:
Brașovul este singurul oraș european care a fost inclus printre cele mai populare 25 de destinații turistice din lume, într-un sondaj făcut de Tripadvisor. Sursa foto: captură Digi24

Brașovul este singurul oraș european care a fost inclus printre cele mai populare 25 de destinații turistice din lume. Sondajul a fost făcut de Tripadvisor, una din cele mai cunoscute platforme turistice. Turiștii au votat Brașovul ca un oraș perfect pentru vizitat locuri istorice, cazări, restaurante și peisaje montane deosebite.

Turiștii vorbesc la superlativ despre fosta cetate medievală. Sunt impresionați de istoria locului, de arhitectură și de natura care îi înconjoară tot timpul. Biserica Neagră, Turnul Negru și Strada Sforii sunt printre principalele atracții ale citadelei.

"Strada Sforii este a treia cea mai îngustă stradă din Europa. Are lățimea de doar 1 metru și 35 cm. În trecut era un simplu coridor folosit de pompieri în caz de incendiu. Acum atrage curiozitatea a mii de turiști din întreaga lume", transmite Maria Colciar, jurnalist Digi24.

Denis și Nicole sunt canadieni și fac turul României pe motocicletă. În Brașov le-a plăcut atât de mult, încât au decis să stea mai mult.

"E bine, e frumos, este un oraș vechi. Noi nu avem astfel de case în țara noastră. Munții sunt excepționali! Am călătorit ieri acolo, extrem de frumos!", spune entuziasmată Nicole.

"Este puțin diferit față de ceea ce am văzut în Paris, Franţa, Italia... E un oraș mai rustic, cu anumite detalii pe care nu le-am mai văzut în alte părți", e de părere Denis.

"O altă atracție de neratat este Castelul Bran. Situată la 30 km de Brașov, construcția impresionează atât prin frumusețe, cât și prin legendele care se învârt în jurul ei", transmite Maria Colciar, jurnalist Digi24.

"În primul rând, Dracula. Noi suntem cu familia venită din Columbia și ei au vrut să vadă povestea contelui și de asta am venit la Bran și mai ales că arată atât de impresionant și misitc, pentru ei a fost un 'must see'", spune o turistă.

"Întreaga Transilvanie este foarte frumoasă. Are o natură superbă, foarte mulți copaci, apă... Este minunată!", e de părere un alt turist.

"Brașovul este un oraș cunoscut pentru arhitectura medievală. Este apreciat de toți vizitatorii noștri, care probabil nu se așteaptă, venind în Europa de Est și în România, să găsească o astfel de arhitectură și o astfel de influență", concluzionează Alin Puiu, ghid turistic.

Orașul este comparat de Tripadvisor, din punct de vedere al potențialului turistic, cu Tokyo, Seoul sau Kuala Lumpur.

Reporter: Maria Colciar
Operator: Nicolae Țupa

 

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România, Bulgaria și Grecia cer Comisiei Europene prețuri corecte la energie. Expert: Am ajuns aici din cauza neglijenței guvernelor

Federația de fotbal din Kosovo a fost amendată de UEFA pentru incidentele de la meciul cu România

Un avion NATO a survolat mai multe ore Delta Dunării și Marea Neagră, în largul coastelor României

Republica Moldova va avea doar cinci secții de votare în Rusia la prezidențiale și referendum. Câte vor fi deschise în România

Partenerii noștri