Live

Alertă cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești. Conversația în limba rusă care a dat alerta

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că a surprins o conversație în limba rusă din care reieșea amplasarea unei bombe la Palatul de Justiție din Ploiești. Sursa foto: Observatorul Prahovean

Alertă cu bombă, joi dimineața, în Ploiești. Un apel la 112 a pus autoritățile pe jar. Apelantul sesiza că a surprins, în autobuz, o discuție în limba rusă, în care mai multe persoane anunțau că vor amplasa o bombă la Palatul de Justiție, scrie Agerpres. După mai multe ore de verificări, polițiștii au anunțat că alerta nu se confirmă dar și că încearcă să dea acum de urma celui care a sunat la 112. 

UPDATE ORA 16:00

Ameninţarea cu bombă care a vizat, joi, Palatul de Justiţie din Ploieşti nu se confirmă, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru a identifica persoana care a sunat la 112, scrie Agerpres.

"În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aspectele sesizate nu se confirmă. Poliţiştii continuă cercetările specifice pentru identificarea apelantului şi dispunerea măsurilor legale în consecinţă", transmit reprezentanții IPJ Prahova. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Apelul la 112 a fost dat joi, înainte de prânz, de pe raza municipiului Ploiești.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că la o instituţie publică urmează să fie amplasată o bombă. La faţa locului, s-au deplasat pirotehniştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova", au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliţie Prahova.

Potrivit surselor, o persoană a sunat la 112 și a anunțat că, în timp ce se afla într-un autobuz, a auzit o conversaţie purtată în limba rusă de către alte persoane. Din dialogul acestora a reieșit că vor amplasa o bombă în sediul Palatului de Justiţie din Ploieşti.

Ulterior, persoana care a sunat la 112 nu a mai putut fi contactată, întrucât și-a închis telefonul, scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Răsturnare de situație! Decizia UEFA în cazul lui Jude Bellingham, după gestul incalificabil din meciul cu Slovacia

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum era să moară o femeie din Suceava înțepată de viespe din cauza unei glume sinistre la 112

Zeci de bombe de aruncător din al Doilea Război Mondial, găsite într-o pădure din Iași

Un bărbat din Vaslui, care urcase pe bloc să repare acoperișul, a fost găsit în stop cardio-respirator și cu arsuri solare

STS: Peste 15.700 de apeluri la 112, în timpul furtunii de joi seara

Partenerii noștri