Live

Air France a suspendat zborurile spre Tel Aviv şi Beirut

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Compania aeriană franceză Air France a anunţat că zborurile sale spre Tel Aviv şi Beirut au fost suspendate „cel puţin până luni, 26 august”, ca urmare a agravării tensiunilor dintre Israel şi Liban, relatează AFP, citată de News.ro.

Având în vedere situaţia, „zborurile de astăzi şi de mâine au fost anulate”, a declarat un reprezentant al companiei, adăugând că această măsură ar putea fi eventual prelungită.

O nouă actualizare va fi făcută luni „pentru a evalua situaţia”, a adăugat el.

De la pandemia de COVID, compania aeriană franceză a operat de obicei un zbor pe zi către aceste destinaţii. Aceasta a suspendat zborurile între Paris şi Beirut între 29 iulie şi 15 august, dar nu a suspendat recent serviciile către Tel Aviv. Filiala sa low-cost Transavia operează, de asemenea, zboruri către aceste două oraşe, dar duminică Air France nu avea informaţii de furnizat cu privire la acestea.

Prima companie aeriană europeană, Lufthansa, a anunţat vineri că îşi prelungeşte suspendarea zborurilor spre Beirut până la 30 septembrie şi spre Tel Aviv şi Teheran până la 2 septembrie, având în vedere riscul unei agravări a conflictului din regiune

Autoritatea israeliană pentru aviaţie civilă a anunţat reluarea zborurilor spre şi dinspre Tel Aviv duminică dimineaţă, după ce avioanele au avut întârzieri şi aterizările au fost redirecţionate către alte aeroporturi din ţară.

Israelul a susţinut că a dejucat un atac de amploare al Hezbollah prin efectuarea mai multor lovituri în Liban, însă mişcarea libaneză a declarat că a reuşit să lanseze sute de drone şi rachete asupra poziţiilor israeliene pentru a răzbuna moartea unuia dintre liderii săi.

Aeroportul din Beirut continuă să funcţioneze normal, deşi unele companii aeriene, printre care Royal Jordanian şi Etihad Airways, şi-au anulat zborurile.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Nu trebuie să mai sacrificăm vieţi.” Zeci de mii de oameni au protestat în Israel pentru eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza

Tarom menține suspendarea zborurilor către Beirut până pe 2 septembrie

Surse: Hezbollah ar putea să atace Tel Aviv. Israelul a transmis SUA că dacă vor fi loviți civili, răspunsul va fi „disproporționat”

Tarom a anulat zborurile spre Tel Aviv, Amman și Beirut din perioada următoare. Ce opțiuni au pasagerii care aveau bilet rezervat

Partenerii noștri