Live

Adriean Videanu e „pensionarul” prins pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro. Explicația dată de fostul ministru

Data actualizării: Data publicării:
Adriean Videanu a fost achitat definitiv în luna mai, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în Dosarul Romgaz. Foto: Inquam Photos/Adel Al-Haddad

Fostul ministru al Economiei Adrian Videanu şi soţia sa sunt „pensionarii români” opriţi zilele trecute pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro. Videanu a afirmat că avea un colier pentru soţia şi un ceas, pe care le cumpărase din Elveţia şi nu ştia că trebuie să plătească taxele în Germania, unde era în tranzit spre România. Fostul ministru Videanu a confirmat, pentru G4Media, că a fost controlat de un vameş de pe aeroportul german şi a spus că era „în tranzit din Elveţia spre România”, informează news.ro.

Videanu a precizat că a fost vorba despre „o neînţelegere” cauzată de faptul că nu a ştiut legislaţia UE, care spune că taxele pentru bunuri de valoare aduse din afara UE trebuie plătite în primul stat membru în care a ajuns, şi nu în România, ţara unde are rezidenţa fiscală,

Fostul ministru al Economiei și fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a mai spus că era vorba despre un colier pentru soţia sa şi un ceas, ambele cumpărate din Elveţia şi care erau în ambalaje, cu toate facturile aferente.

„Vameşul a susţinut că trebuie să plătesc în Germania atât taxele, cât şi TVA, şi până la plata tuturor sumelor ei au reţinut bijuteriile. Am plătit taxele cerute, dar le-am comunicat că voi contesta administrativ decizia, pentru că eu cred că e normal să plătesc TVA acolo unde am reşedinţa fiscală, adică în România”, a mai spus Videanu.

Omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul ministru Adriean Videanu au fost achitaţi definitiv în luna mai, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în Dosarul Romgaz.

Digi 24 a relata zilele trecute că „doi pensionari români” au fost prinși pe aeroport cu bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro. Cei doi au fost opriți când se aflau în Munchen.

Printre bijuteriile care au fost găsite în posesia românilor pensionari, de 61, respectiv 62 de ani, se numără un ceas în valoare de 150.000 de euro și un colier de aproape jumătate de milion de euro.

Cei doi veneau din Elveția.

Reglementările vamale germane permit importul fără taxe pentru lucruri în valoare de până la 430 de euro. Ceasul de pe încheietura bărbatului, în valoare de 150.000 de euro, a fost cel care le-a atras atenția ofițerilor.

Bagajele le-au fost percheziționate și atunci a fost găsit și colierul din aur alb și peste 600 de diamante și smaralde. Bijuteriile au fost confiscate, iar acum, cuplul se confruntă cu taxe de import de aproximativ 130.000 de euro și cu o anchetă penală fiscală.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un avion Ryanair a luat foc înainte de decolarea de pe un aeroport din Italia

Panică în gara din Hamburg, provocată de un posibil virus periculos. Un peron a fost izolat

O bombă americană rămasă îngropată de la Al Doilea Război Mondial a explodat pe un aeroport din Japonia

Avertismentul Germaniei, după atacul Iranului asupra Israelului. „Riscă să dea foc”

Partenerii noștri