Live

Video Viktor Orban vrea ca România și Bulgaria să intre complet în spațiul Schengen până la finalul anului

Data actualizării: Data publicării:
Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

Preşedinţia ungară a Consiliului UE cere ca până la sfârşitul anului Bulgaria şi România să fie membre depline ale zonei Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban în plenul Parlamentului UE, la Strasbourg, în cadrul dezbaterii priorităţilor preşedinţiei ungare, potrivit Agerpres. 

 

Premierul ungar a spus că sistemul de azil nu funcţionează şi că, „dacă permitem cuiva să intre, nu mai putem să-l trimitem acasă niciodată".

„Politica UE privind migraţia a eşuat, se văd consecinţele. Mai multe state membre încearcă să găsească soluţii. Migraţia ilegală şi temerile legate de siguranţă au dus la controale consolidate la frontiere", a mai spus Orban în cadrul dezbaterii.

În context, Viktor Orban a propus un sistem care să permită întâlniri la vârf între şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre Schengen, aşa cum s-a întâmplat cu zona euro în 2008, în timpul crizei financiare.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

N-au stat la discuții și au suspendat-o pe viață, după apariția unui clip pe internet! Primele reacții și decizia luată

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ungaria blochează un ajutor de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina până după alegerile din SUA. „Strategia actuală nu funcţionează”

Viktor Orban promite să deschidă „o groază de sticle de şampanie” dacă Trump este ales președinte

Predoiu a discutat cu ministrul austriac Karner: „Decizia privind intrarea României în Schengen terestru trebuie luată în 2024”

Test crucial NATO de descurajare a Rusiei: Mii de soldați francezi pregătiți de război trebuie să ajungă în România în 10 zile

Partenerii noștri