Live

VIDEO Una dintre cele mai mari macarale din România construiește un pasaj rutier lângă Oradea

Data actualizării: Data publicării:
Cea mai mare macara din România. Foto: CJ Bihor

Una dintre cele mai mari macarale din România a fost adusă pe șantierul unui drum de ocolire a orașului Oradea. Este folosită pentru a monta grinzile unui pasaj rutier peste DN76, în apropiere de Băile Felix. Circulația va fi oprită azi în diferite intervale orare pe acest tronson.

Pe șantierul inelului metropolitan Oradea, a doua centură a orașușui, lungă de 17 kilometri, se instalează cinci grinzi de 62 de tone fiecare deasupra drumului național 76. Pentru acest lucru a fost adusă aici o macara-gigant, de 700 de tone, cu care se face această operațiune.

Circulația rutieră a fost oprită în jurul orei 9.00 timp de 30 de minute, cât durează instalarea unei astfel de grinzi. Pe parcursul zilei, traficul rutier va mai fi închis temporar de încă patru ori, pentru montarea celorlalte grinzi.

Inelul metropolitan al municipiului Oradea costă peste 150 de milioane de lei și a fost realizat cu fonduri din programul Anghel Saligny, de la Primăria Oradea și de la CJ Bihor. Ar urma să fie dat în circulație în 2025.

Viaductul pentru care a fost adusă macaraua are o lungime de 400 de metri și are 8 deschideri cu câte 5 grinzi fiecare.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O mașină fără șofer a traversat patru benzi și a parcat perfect, pe singurul loc liber. Imagini inedite în Oradea (VIDEO)

Panică în Oradea: Un autobuz în care erau călători a luat foc în mers

Crima din Oradea. Cine sunt cele două tinere care au devenit victime ale proxeneților. Părinții lor au aflat totul din presă

Noi detalii în cazul crimei de la Oradea. Vecinii sunt șocați: „Îmi e groază deja, așa ceva nu a mai fost”

Partenerii noștri