Live

USR nu exclude ruperea coaliției și ar fi de acord cu intrarea la guvernare, dar cu propriul premier

Data publicării:
Nicu Fălcoi (USR Timiș). Sursa foto: Inquam Photos/Occtav Ganea

Deputatul USR de Timiş, Nicu Fălcoi, a explicat, vineri, că estimează o rupere a actualei coaliţii de guvernare, pentru că PSD practică acest exerciţiu de mulţi ani, fiind „o reţetă de succes”, în timp ce PNL doreşte astfel „să nu cadă în derizoriu, iar la alegeri să obţină un scor cu o singură cifră”. El spune că USR ar accepta să intre la guvernare, dar cu propriul premier.

„De 25 de ani, cu un an înainte de alegeri, PSD s-a retras de la guvernare, cumva, în locul lui lăsând ori alte partide, ori propunând un guvern tehnocrat. În 2016 au procedat la fel, au lăsat pe altcineva să guverneze ţara doar în prim-plan, întrucât secretarii de stat, miniştrii, directori din ministere, de la agenţii şi deconcentrate erau tot ai lor, dar l-au lăsat pe Cioloş să-şi rupă gâtul şi să aibă pe cine să dea vina. Nu ar fi o noutate pentru noi, să facă la fel şi acum: să iasă Marcel Ciolacu de la guvernare, să spună că el a vrut să reformeze statul român, că sunt reformist de felul meu, dar nu m-au lăsat alţi nenorociţi (...)”, a afirmat Nicu Fălcoi, într-o conferinţă de presă.

Deputatul a menţionat că una dintre variantele pe care social-democraţii ar urma să le propună ar putea fi un guvern tehnocrat, susţinut în primul rând de PSD.

„USR ar intra la guvernare, doar dacă va avea prim-ministru. USR nu se fereşte de greu, dar pentru aceasta ar trebui să aibă şi decizia în mână. Nu am stabilit cine ar putea fi acest prim-ministru. Sunt mai multe persoane, începând cu Cătălin Drulă (...)”, a menţionat Nicu Fălcoi.

Prezent în aceeaşi conferinţă de presă, viceprimarul USR al municipiului Timişoara, Ruben Laţcău, a opinat că nu se va ajunge la ruperea coaliţiei de guvernare, tot ceea ce apare public fiind doar un joc comunicaţional, pentru a crea, aparent, o mare problemă care ascunde alte probleme.

„Chestiunile pe care PNL şi PSD le-au aruncat în spaţiul public sunt pentru a deruta şi pentru a crea starea de angoasă în întreaga ţară, inclusiv prin desfiinţarea instituţiilor de cultură care a născut o mişcare la nivel naţional pentru susţinerea lor (...). Prin acestea, sunt ţinuţi cu toţii preocupaţi, în timp ce multe din urmările perverse ale ordonanţei (fiscale - n.r.) probabil vor rămâne şi vor afecta autonomia locală. Cred că nu vom avea o rupere a coaliţiei de guvernare în acest an”, a completat Ruben Laţcău.

Viceprimarul Timişoarei a mai adăugat că, în opinia sa, preocuparea PSD este, în momentul de faţă, să se asigure că bulgărele de vinovăţie este asumat tot mai mult de liberali, în timp ce PNL „îşi dă tot concursul, cu voluptate, pentru a prelua vina, inclusiv prin aceste bâlbe privind ieşirea de la guvernare”.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Selecționerul Islandei nu a stat pe gânduri: cum a numit-o pe Kosovo, după tragerea la sorți din Liga Națiunilor

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alegeri prezidențiale 2024. Cine sunt cei 14 candidaţi la scrutinul de duminică și în ce ordine sunt pe buletinul de vot

Executivul a alocat mai mulți bani Programului de susținere a producției de cartof în acest an. Care este suma

Guvernul a prelungit amnistia fiscală până pe 19 decembrie. Măsurile luate de Executiv privind acciza la băuturile alcoolice

Marcel Ciolacu: Prelungim plafonarea preţurilor la energie şi gaze ca să protejăm cetăţenii vulnerabili

Partenerii noștri