Live

Foto Un urs a fost văzut la intrarea pe un traseu turistic foarte frecventat. Avertismentul Salvamont: „Nu are frică de om”

Data actualizării: Data publicării:
Ursul nu se teme de prezența omului, avertizează Salvamont. Foto: Facebook

Un urs despre care salvamontiştii spun că nu se sperie de prezența omului a fost văzut în pasul Bratocea, locul de plecare pe un traseu foarte frecventat spre Vârful Ciucaş, a anunţat luni Formaţia Salvamont Cheia-Ciucaş. Salvamontiștii le cer turiștilor care se întâlnesc cu animalul să nu interacționeze cu el, ci să cheme autoritățile.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a formaţiei, ursul este atras de gunoaiele lăsate şi nu are frică de om.

„Atenție! A fost semnalată prezența unui urs în pasul Bratocea, locul de plecare al unui traseu foarte frecventat, spre vârful Ciucaș. Ursul este atras de gunoaiele lăsate în pas și nu are frică de om. Dacă îl întâlniți, nu-l hrăniți, nu încercați să va apropiați pentru fotografii și nu aruncați cu obiecte pentru a-l alunga. Semnalati prezența acestuia autorităților și țineți cont că este un animal sălbatic ce poate fi periculos”, avertizează salvamontiștii. 

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Inconștiență pe Transfăgărășan: Un bărbat cu un copil în brațe s-a apropiat de urs și i-a înjurat pe pădurari că nu a putut face poze

Urșii cerșetori de pe Transfăgărășan vor fi relocați. Fechet: „Când nu va mai avea cine să-i hrănească, vor ataca gospodăriile”

Turiştii care hrănesc urşii pe Transfăgărăşan vor fi amendaţi de două ori. Ce anunță Agenția de Mediu

Momentul în care un urs atacă o mașină pe Transfăgărășan. Animalul mușcă geamul unui pasager

Partenerii noștri