Un notar din Oradea este cercetat după ce a ajutat un cuplu să capete fraudulos o moștenire de 1,8 milioane de lei. Cum s-a aflat totul
Procurorii DNA din Oradea au anunțat trimiterea în judecată a unui notar pentru că a pus în executare un testament fals. Notarul este acuzat că a ajutat un cuplu să intre în posesia unei moşteniri în valoare de peste 1,8 milioane de lei, rămasă de pe urma morții în condiții suspecte a unui bătrân.
Totul a început în momentul în care un cuplu a stat în gazdă la un bătrân timp de două săptămâni, înainte de a-l convinge pe acesta să meargă alături de ei într-o vacanță. Însă, bătrânul nu s-a mai întors acasă, iar după câteva săptămâni familia a fost informată că acesta a murit, dar nu înainte de a cere să fie incinerat. Moștenitorii de ocazie s-au întors din vacanță împreună cu testamentul prin care primeau averea bărbatului. Rudele bătrânului au depus mai multe plângeri, iar procurorii DNA au transmis că actul era falsificat, iar notarul care l-a înregistrat a comis un abuz.
„În perioada 2019 – 2020, inculpata Ochiș Lucia Doina, în calitate de notar public, cunoscând caracterul fals al testamentului olograf furnizat de către cei doi inculpați persoane fizice, ar fi deschis procedura succesorală notarială privind masa succesorală rămasă după defunct, iar ulterior ar fi emis încheieri și certificate de legatar/suplimentare de legatar în beneficiul inculpatei B.G.M. privind bunuri din moștenirea respectivă, a căror valoare însumată este de 1.854.867 lei. În calitatea sa de notar public, inculpata Ochiș Lucia Doina, deși avea obligația ca, anterior validării testamentului olograf, să verifice pe baza unei expertize grafice, îndeplinirea tuturor condițiilor legale de validitate ale testamentului olograf, și anume scrierea, semnarea și datarea de către testator a acestui înscris, nu a făcut acest lucru”, au declarat procurorii DNA.
Totodată, procurorii DNA au transmis că notarul a continuat să emită certificate de moștenitori chiar și după ce a luat la cunoștință faptul că existau moștenitori legali care contestau testamentul, dar și că unul dintre inculpați era cercetat pentru infracțiunea de omor, în legătură cu decesul bătrânului în vârstă de 87 de ani.
În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați persoane fizice, iar dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Oradea cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii.
Călin Georgescu contestă în instanță reluarea alegerilor și dă în judecată mai multe instituții ale statului
Congres medical internațional în Oradea. 11 operații au fost transmise live, simultan, în două spitale
Averea lui Horațiu Potra: 75 de terenuri, 30 de imobile și 15 kilograme de lingouri de aur
Alegeri parlamentare 2024: Vocea românilor întorși acasă în ziua de care depinde soarta țării
„Să înceapă magia!”. Cum arată Târgul de Crăciun din Oradea
Ian Anderson, solistul trupei Jethro Tull, ajută pisicile fără stăpân din Oradea
Afacerile milionarului din Arad, asasinat la comandă. Cum a ajuns Ioan Crișan să facă avere și ce profit declarat avea
Orașul din România în care ești amendat dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire
Editor : Ș.A.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News