Live

Un ilfovean ținea în casă, ilegal, 136 de păsări. Polițiștii au descins la el acasă

Data publicării:
Polițiștii au găsit în casa bărbatului 136 de păsări, majoritatea din specii sălbatice, protejate prin lege. Foto: Poliția Română

Un bărbat din Ilfov s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii au găsit în casa lui 136 de păsări, majoritatea din specii sălbatice, protejate prin lege.

Vizat de ancheta poliţiştilor Biroului pentru Protecţia Animalelor Ilfov este un bărbat de 34 de ani, despre care exista suspiciunea că ţine captive păsări sălbatice, din specii protejate prin lege.

Miercuri, poliţiştii au descins la locuinţa acestuia, unde au găsit numeroase exemplare de păsări. La percheziţie au participat un biolog, în calitate de reprezentant al Societăţii Ornitologice Române, şi doi reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu.

”La percheziţie, poliţiştii au identificat 4 dependinţe, ce aveau destinaţia de voliere, în care se aflau 136 de păsări, 90 dintre acestea făcând parte din categoria speciilor protejate, conform prevederilor art. 52 al.1, lit.d, din O.U.G. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. Dintre cele 90 de păsări, 17 au fost eliberate în natură. Celelalte 73 de păsări din categoria speciilor protejate de lege, au fost lăsate în custodia bărbatului respectiv, până la stabilirea cu certitudine a situaţiei juridice a acestora”, informează, joi, Poliţia judeţeană Ilfov.

Cercetările în acest caz continuă, în cadrul unui dosar penal care vizează infracţiunea de deţinerea, transferul, comerţul sau schimbul în orice scop al exemplarelor luate din natură în oricare dintre stadiile ciclurile lor biologice.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șeful CNAIR: Va fi construit primul pasaj pietonal subteran din Buftea. Va contribui la fluidizarea traficului și siguranța în zonă

AUDIO Mierlele din orașe au început să imite sunetele trotinetelor electrice care sunt de închiriat

Un azil de bătrâni din Ilfov a fost închis temporar. Au fost găsite mâncare și medicamente expirate

Păsări protejate, găsite împușcate în zona Lacului Sărat 2. Asociație: Speciile nu pot fi vânate legal în nicio perioadă a anului

Partenerii noștri