Live

Ucraina roagă România să doboare dronele rusești care zboară în apropierea spațiului românesc

Data publicării:
Dronă rusească de atac de tip Shahed, imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Andrii Sybiha, a declarat, miercuri, la Bucureşti, că face apel la partenerii români să analizeze posibilitatea de a doborî dronele rusești din apropierea spaţiului aerian al ţării noastre.

El a susţinut o conferinţă de presă alături de omologul său român, Luminiţa Odobescu.

Ministrul de la Kiev a spus că este "recunoscător" pentru decizia "istorică" a ţării noastre de a dona un sistem Patriot Ucrainei.

"Este foarte importantă, pentru a consolida apărarea Ucrainei. Este un scut nu numai pentru Ucraina, cât şi pentru Europa. Noi astăzi apărăm nu numai Ucraina, ci şi Europa. Avem cazuri numeroase de încălcare a spaţiilor aeriene ale statelor NATO de către rachetele sau dronele ruseşti. De aceea acest sistem, mai ales în preajma iernii, ne va permite să consolidăm capacităţile noastre de apărare. Ne apără infrastructura energetică şi după cum vedeţi acum eforturile Rusiei sunt direcţionate către a ne împiedica să producem energie electrică", a punctat ministrul.

El a subliniat că rachetele şi dronele ruse "trec sau cad în apropiere de staţiile atomo-electrice din Ucraina şi pot fi extrem de periculoase".

"De aceea vreau să rog partenerii noştri din România să analizeze posibilitatea de a doborî dronele şi rachetele ruseşti în apropiere de spaţiul aerian românesc", a completat ministrul ucrainean.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum a ajuns Ucraina să-și repare infrastructura energetică distrusă de ruși cu bani proveniți din rezerva valutară a Rusiei lui Putin

Incendiul de la uriașul depozit de muniții din Rusia, vizibil din satelit. Rușii: „Situația e sub control, focul provine de la o dronă”

Rezoluție PE: Ucraina trebuie să poată lovi ținte militare legitime din Rusia. Cum au votat eurodeputații români

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Partenerii noștri