Live

Video Trei infractori români au ajuns pe lista celor mai periculoși răufăcători căutați de Europol. Pentru ce sunt dați în urmărire

Data publicării:
Trei infractori români au ajuns pe lista celor mai periculoși răufăcători căutați de Europol. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Trei români au pus pe jar autoritățile din străinătate și au ajuns pe lista Europol a celor mai periculoși infractori, fiind dați în urmărire internațională pentru crimă, trafic de droguri, trafic de persoane și pornografie infantilă.

Cei trei infractori români au reușit să fugă și să se ascundă de autorități fără să lase vreo urmă și au ajuns pe lista celor mai căutați răufăcători din Europa.

Adrian Munteanu, în vârstă de 41 de ani este primul dintre cei trei români căutați la nivel internațional și considerat foarte periculos, fiind condamnat în România pentru 11 ani și 8 luni. Bărbatul era creierul unei rețele de trafic de persoane care racola fete din zone defavorizate și le ducea în străinatate. Odată ajunse acolo, fetele erau obligate să presteze servicii sexuale contracost. Autoritățile au identificat 17 victime, dintre care trei dintre fete abia împliniseră 15 ani. Bărbatul este căutat de mai bine de un an și a plecat din țară chiar înainte de pronunțarea condamnării, fiind de negăsit până în acest moment. 

Adrian Cotoș este al doilea pe lista Europol și este dat în urmărire de mai bine de un an, fiind condamnat la 10 ani și șase luni pentru trafic de droguri de mare risc. Acesta a mai fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru fraudă informatică și amenințare de persoană în anul 2015, însă a fost eliberat după câțiva ani. 

Al treilea român de pe lista Europol este Viorel Nae, proreclit „Jaga”, care a reușit pentru mai bine de 30 de ani să se facă invizibil, după ce în 1991 a ucis o persoană într-o parohie dintr-un sat din Ungaria. Autoritățile maghiare au redeschis dosarul în anul 2023 după ce au apărut mai multe conexiuni între un dosar recent cu dosarul de atunci. După ce au fost comparate amprentele, anchetatorii au ajuns la infractorul român în vârstă de 54 de ani.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Crimă șocantă în Vâlcea. Un bărbat cu probleme psihice și-a ucis cumnata și apoi s-a sinucis

Un cunoscut model transsexual din Georgia a fost ucis la numai o zi după ce Parlamentul a adoptat legea anti-LGBTQ

Sondaj INSCOP. 68% dintre români spun că imigranții ajută economia. Ce cred despre stimularea întoarcerii compatrioților din Diaspora

Gorghiu: Nu este de acceptat ideea de praguri când vine vorba de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive

Partenerii noștri