Live

Tîvăr, despre dronele ruseşti căzute în țara noastră: România nu este în pericol de a fi atacată cu bună ştiinţă

Data publicării:
Armata a găsit mai multe fragmente de dronă în Tulcea în ultimele luni. Foto: Digi24

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, spune că dronele ruseşti căzute pe teritoriul României nu au fost trimise cu intenţie către ţara noastră. El a adăugat că acestea zboară la joasă altitudine şi au o traiectorie imprevizibilă.

„Atât noi şi structurile NATO (...) toate au confirmat şi au afirmat răspicat că aceste drone nu au fost trimise cu intenţie la adresa României. Este o realitate. Oricât am demoniza Rusia, Putin, războiul neprovocat, profund ilegal, România nu este şi nu a fost în pericol de a fi atacată cu bună ştiinţă. Aceste drone, unele au provenit din efectele combaterii de către antiaeriana ucraineană, timpul de răspuns pe are l-ai fi putut avea era unul extrem de mic, altitudinea de cele mai multe ori a fost una foarte joasă. Trebuie să recunoaştem că cele mai perfecţionate radare din lume nu pot să depisteze absolut orice. Este o realitate”, a declarat Angel Tîlvăr la Antena 3, potrivit News.ro..

Ministrul a mai spus că aceste drone sunt greu de depistat din timp, dar că atunci când a fost cazul, România a ridicat inclusiv avioane de luptă.

„Nu le-am doborât pentru că nu am putut să le doborâm, plus că fragmentele acestea nu au nicio traiectorie previzibilă sau rectilinie. Ce pot spune e că atunci când am avut situaţii când au fost pătrunderi pe teritoriul naţional, am activat toate procedurile, inclusiv ridicarea de avioane F16”, a spus Tîlvăr.

 

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

15.000 de militari vor participa la două mari exerciții NATO în România. Franța va disloca în premieră 4.000 de soldați în țara noastră

Depozitele de combustibil ale aeroportului din orașul rusesc Engels, în flăcări după un atac al dronelor ucrainene

Armata română cumpără din Israel o soluţie avansată de combatere a dronelor. Cât costă un sistem C-UAS și ce știe să facă

Momentul în care dronele ucrainene distrug sisteme Panțîr. „Soldații noștri continuă să transforme echipamentele rusești în fier vechi”

Partenerii noștri