Live

Tătaru, despre momentul în care România va putea produce Remdesivir: Anul acesta și anul viitor, nu

Data actualizării: Data publicării:
Anul acesta sau anul viitor ar fi imposibil ca medicamentul Redesivir, pentru bolnavii de COVID-19, să poată fi produs în România, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Sursa foto: Profimedia Images

Anul acesta sau anul viitor ar fi imposibil ca medicamentul Remdesivir, pentru bolnavii de COVID-19, să poată fi produs în România, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a spus că este nevoie de o linie specială de producție, pe care producătorii români de medicamente nu o au.

Ministrul Nelu Tătaru a fost întrebat, joi, la Timișoara, de ce statul român nu a făcut demersuri, la fel ca și cel ungar, să obțină licență pentru producția de Remdesivir.

„Noi avem aceste discuții încă din vară. Avem fabrica antibiotice la care am avut această discuție. Nu are linie tehnologică și trebuie obținut acel patent, dar linie tehnologică încă nu avem. Ar fi o perioadă destul de lungă să putem produce acest Remdesivir”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că din iulie până în septembrie România a avut donații de la Comisia Europeană de aproape 12.000 de doze de Remdesivir, iar în octombrie există un contract subsecvent pentru alte 12.000 de doze, care vor fi dirijate către toate spitalele suport-COVID sau cele de fază 1 și fază 2.

Tătaru a mai spus că statul român sprijină aceste firme de medicamente să obțină licență și că miercuri a avut loc o discuție la nivelul Guvernului cu toți producătorii de medicamente români și cu capital mixt.

„Au solicitat și noi am pus la dispoziție facilități pentru a-și putea retehnologiza liniile și pentru a avea anumite beneficii fiscale în condițiile în care fac acest lucru”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătății a fost întrebat când preconizează că România va putea produce acest medicament util pentru bolnavii de COVID-19.

„Din ce am discutat cu producătorii de medicamente, anul acesta și anul viitor, nu. Trebuie o linie tehnologică (...), este o linie specială pentru produsul Remdesivir, plus patentul. Totul ține de producător și producătorii noștri au anumite linii tehnologice și anumită producție pe anumite produse”, a mai explicat Nelu Tătaru.

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Viral instant! Culturista pe care nimeni nu o crede că nu-și editează pozele: ”Am spus DA”. Imediat, a întors palma

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nu toate celulele cerebrale se găsesc în creier. Neuronii specializați, cheia viitoarelor generații de medicamente

Master în Toxicologie la UMF Timișoara. Viitorii medici vor învăța cum să trateze pacienții dependenți de droguri

Revista Science a votat cea mai importantă descoperire ştiinţifică în 2024: Un medicament împotriva infectării cu HIV

Crimele care au schimbat felul cum luăm medicamente. Milioane de oameni terorizați de un ucigaș care a ascuns cianură în paracetamol

Partenerii noștri